Новомосковська влада на межі розвалу

Сьогодні в Новомосковську відбулася чергова сесія, на яку були винесені важливі питання життєдіяльності міста.  Але дружньої злагодженої роботи не вийшло. Регіонали чубилися між собою і як наслідок, провалили такі питання: відновлення діяльності дитячих садочків, закупівля бензину для автомобілів швидких, заробітна платня для педагогів і багато, багато іншого. Також з порядку денного було знято питання передачі Палацу металургів до соціальної сфери міста. Але з цим все зрозуміло. Нардеп-пінчуковець Микола Солошенко чітко виконує вказівки «хазяїна». Вже десять років пан Пінчук не дає своєї згоди на законну передачу Новомосковську ані Палацу металургів, ані басейну для плавання, а про долю човнової станції і так всім відомо – вона опинилася в кишенях олігархічного прихвосня.
На жаль, і влада, і городяни спокійно спостерігали за процесом руйнування Новомосковського трубного заводу та його соціальної сфери. Зараз містом ширяться чутки, що завод продається, а власником збирається стати чи то Ахметов, чи то російський холдінг «ЕВРАЗ».

Але повернемось до сесії. На захист комунальної освіти стала заступник міського голови Ірина Калюжна і чітко заявила нардепу-пінчуковцю, що саме він розхитує човна, і саме він дав команду, за сценарієм якої провалені всі соціальні питання сесії. «Микола Павлович, ви тут розробляєте свій сценарій, забуваючи, що ми знаходимося в одному човні», – відповіла Калюжна на образливу репліку пінчуковця щодо підготовки сесії.

Шкода було дивитися на мера Сергія Мороза. Людина, яка перебігла з «Батьківщини» до лав Партії регіонів, опинилася в капкані, котрий сама ж собі організувала. А як він хотів? В Партії регіонів почалися внутрішні олігархічні сварки. Президент почав «душити» олігархів, а олігархи через своїх нардепів і підконтрольні їм місцеві ради почали руйнувати систему місцевого самоврядування. Саме таким чином вони сподіваються шантажувати Гаранта, а може й завадити йому виграти наступні вибори. І хоча екс-губернатор Дніпропетровщини Вілкул завжди загравав з олігархами на кшталт Коломойського чи Пінчука, мріючи, що колись вони підтримають його кандидатуру в 2020 році, на виборах до Верховної Ради він отримав від Пінчука, як-то кажуть, «мокрими штанцями». Ляпаса завдав 24-тий виборчий округ, де пінчуковець Яків Безбах розгромив вілкулівця Крупського.

Точно так само відбувається і в Новомосковську. Перебіжчик і зрадник Сергій Мороз прийшовся до душі Олександру Вілкулу, котрий взяв його під свою опіку. Мороз, в свою чергу, влаштував місцеву війну з нардепом Солошенко та підконтрольними йому депутатами міської ради. Відповідь Пінчука не забарилася. Микола Солошенко пішов у політичний наступ, остаточно розваливши фракцію Партії регіонів в міськраді, з якої вже пішли біля 12 депутатів.
Поставте собі на питання: хто переможе в Новомосковську – Вілкул або Пінчук? Я думаю, відповідь очевидна. Пінчук ще раз покаже Олександру Юрійовичу, хто насправді тут є ХАЗЯЇН.