Силовики взялися за голову Дніпропетровської ОВА Резніченка

Прокурори САП зареєстрували провадження після розслідування УП про близьку подругу керівника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, чиїй компанії виділили 1,5 млрд гривень на дороги в області. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у відповідь на запит “Української правди”

           

РЕЗНИЧЕНКО ВАЛЕНТИН ДНЕПР

 

     Як інформує УП, у повідомленні йдеться: “Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатами опрацювання інформації оприлюдненої у журналістському розслідуванні “Фітнес-тренерка на мільярд. Як компанія близької подруги керівника Дніпропетровської ОДА стала найбагатшою під час війни”, до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.11.2022 внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених: ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки – ред.), ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великому розмірі – ред.) КК України”.

                  Досудове розслідування доручили детективам НАБУ. Крім того, у відомстві повідомили, що наразі Резніченко не є підозрюваним або обвинуваченим у кримінальних провадженнях, де процесуальне керівництво здійснює САП. Станом на 17.10 сам Резніченко на розслідування публічно ніяк не відреагував. Нагадаємо, що сьогоді  опубліковано одразу два розслідування (від журналістів “Української правди” та проєкту “Схеми” “Радіо Свобода”) щодо зловживань службовим становищем головою ДніпроОВА  Валентином Резніченком.