У Новомосковську громадянин Росії підозрюється у замаху на вбивство двох місцевих жителів

В одному з кафе Новомосковська підозрюваний  здійснив близько 11 пострілів в бік двох відвідувачів і поранив одного із них. Нападника затримали у Києві, де він переховувався від правоохорців. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Дніпропетровській області. Замах на вбивство стався  21 грудня  близько 18-ї години. Після скоєння  злочину  підозрюваний  втік. 33-річного потерпілого з кульовими пораненнями доставили до лікарні.

 

 

                Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що невідомий чоловік стріляв у бік двох відвідувачів кафе, тобто мав намір позбавити життя двох осіб. В результаті розшукових заходів  поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 29-річний  громадянин Російської Федерації, раніше судимий за скоєння розбійних нападів та грабежів. Для його затримання співробітники  управління карного розшуку, слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області та Новомосковського районного відділу поліції  виїхали до м. Києва.

                24 грудня  за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД  підозрюваного затримали. Під час обшуку правоохоронці вилучили за місцем перебування фігуранта зброю та інші речові докази, які направили на проведення експертизи. Чоловіка  доставили до м. Новомосковська. 25 грудня  йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого   ч. 2 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох осіб) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі  на строк від 10 до 15 років  або довічне позбавлення волі. Також відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного зберігання зброї. Досудове розслідування триває. Процесуальне  керівництво здійснює Новомосковська окружна прокуратура.