Суд відпустив Євгена Удода під заставу 1,135 мільйона гривень

Суд відпустив Євгена Удода, йому обрано запобіжний захід – заставу у 1 135 000 гривень. Він залишається на волі та продовжить виконувати свої обов’язки.

               

 

                Як ми повідомляли, прокуратура області відновила кримінальні провадження проти заступника міського голови Кривого Рогу, екс-голови Дніпропетровської облради Євгена Удода, хоча ці справи були закриті за відсутністю складу злочину. Вчора у Дніпрі відбувся суд. Прокуратура вимагала 9 млн. грн. застави для звільнення Євгена Удода. Суд вирішив зменшити заставу до 1,135 мільйона гривень. Сам Євген Удод вважає цю справу політичним замовленням. Адже в місті мала розгорнутися передвиборча боротьба за посаду мера після смерті Костянтина Павлова.

               Проте позачергові вибори мера, які були заплановані на березень 2022 року відмінили. Експерт Українського інституту політики Валентин Гайдай вважає, що все через нездатність кандидата від партії влади виграти вибори мера в рідному місті президента. Депутат Дніпропетровської обласної ради Юрій Сімонов називає ситуацію, що склалася у Кривому Розі, шантажем влади:

          «Ми бачимо в Кривому Розі використання інструментів тиску. Обшуки, відкриття старих справ, погрози – все це шантаж і залякування. На жаль, можна констатувати, що методи влади у боротьбі зі своїми опонентами сталі більш брудними ніж кілька років тому, ми сильно відкочуємося в минуле».