На Дніпропетровщині викрили злочинну наркогрупу колишніх поліцейських (відео)

У Павлограді викрили злочинну групу, яка займалась систематичним збутом і розповсюдженням небезпечних психотропних та наркотичних речовин.

Як повідомляє ДБР, зловмисники налагодили монопольну систему виготовлення та розповсюдження наркотиків у Павлограді Дніпропетровської області. Всіх конкурентів «зачищали» співробітники поліції, які займали керівні посади у місті. Організували наркобізнес уродженець Грузії, мешканець Дніпра та колишній перший заступник начальника УМВС України в Дніпропетровській області, який надавав консультації лідеру злочинної організації щодо методів конспірації, планів правоохоронців по документуванню, давав підказки по точках оптової закупівлі наркотиків та прекурсорів і по місцях виготовлення.

 

 

 

Також в його обов’язки входила передача частини прибутку через посередника чинним поліцейським. Загалом до складу наркосиндикату входило тринадцять осіб. Злочинна організація мала чітку та розгалужену систему збувачів наркотиків, складну ієрархію та чітку структуру. За попередньою оцінкою, за тиждень у районному центрі зі 100 тисячним населенням ділки заробляли близько 100 тисяч гривень. Слідчими встановлені факти, що зловмисники розповсюджували наркотики серед неповнолітніх. Також встановлені непоодинокі факти навмисного підсаджування людей, у тому числі підлітків, на наркотики, з подальшим їх примушуванням займатися розповсюдженням наркотичних засобів. Крім того, зафіксовані випадки катування громадян поліцейськими, які входили до складу організації.

 

 

 

Під час спільної спецоперації ДБР з ДВБ Нацполіції України, було затримано верхівку злочинної організації. Серед 9-ти затриманих є також працівники поліції. Слідчо-оперативні заходи щодо затримання інших учасників злочинної організації тривають, також продовжується встановлення всіх учасників ОЗГ. У ході проведення більше сорока санкціонованих обшуків виявлено та вилучено велику кількість різних психотропних та наркотичних речовин, готівку у різних валютах та банківські картки. Також виявлено дві лабораторії з виробництва наркотичних засобів. Під час обшуків у учасників злочинної організації також було виявлено великий арсенал засобів конспірації, у тому числі номери прикриття, «одноразові» мобільні телефони. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.