На Дніпропетровщині СБУ викрила підпільне виробництво алкоголю

Служба безпеки України розкрила зловмисницьку схему реалізації та попереднього виробництва підакцизної продукції, тобто алкоголю, у, як кажуть у спецвідомстві, промислових масштабах. Про це йдеться у матеріалі СБУ. За даними спецслужби зловмисники виготовляли та збували кожного місяця понад 100 тонн підробленого алкоголю на мільйони гривень. Тут слід зазначити, що якої б якості не був виготовлений алкоголь, можливо навіть дуже високої з витримкою усіх виробничих стандартів, все одно с точки зору держави – це злочин. Адже прерогатива виготовлення спирту та алкогольних напоїв з нього належить виключно державі. Справедливо це чи ні – велика суспільна дискусія. А поки маємо те що маємо… Тому й у таких повідомленнях від Служби безпеки часто можна прочитати, що алкоголь який виготовлявся на мінізаводі був сумнівної якості. Вірити чи ні цьому твердженню залишаємо на ваш розсуд.

 

 

https://youtu.be/VTGjdpNpGKc

 

 

“Для виробництва фальсифікату вони облаштували підпільний завод. Готовий «товар» збували через афілійовані мережі й торговельні точки з продажу алкогольної продукції у Київській, Харківській та Сумській областях”,- продовжують рапортувати в СБУ. А щоб приховати оборудку, незаконні підприємці обладнали логістичний центр з розповсюдження підробки в орендованих складських приміщеннях на території Дніпропетровської області, з базуванням головного офісу в Запоріжжі.

 

 

 

Учасники тіньової схеми виготовлення сурогату використовували контрафактний спирт і консерванти сумнівної якості (хоча про проведені експертизи в матеріалі спецслужби не йдеться). Організаторів прибуткового, але незаконного бізнесу було четверо – всі вони мешканці Запорізької області.

 

 

“За оперативними даними, одержані «прибутки» вони виводили у тінь через підконтрольні фірми”. Під час обшуків за адресами виробництва фальсифікату, а також в офісних та складських приміщеннях організаторів оборудки, правоохоронці виявили: понад 16 тонн підготовленої до збуту контрафактної продукції; «інгредієнти» для виготовлення фальсифікату; тару для фасування готового «товару»; чорну бухгалтерію і документацію із доказами протиправної діяльності.

 

 

 

Наразі триває досудове розслідування. Правоохоронці “розмотують клубок” злочинної схеми, тому що у такій масштабній оборудці повинні бути залучені не тільки 4 особи, а набагато більше співучасників.