Суддя-хабарник Підберезний продовжує працювати у райсуді Дніпра, отримуючи чималеньку зарплатню

Кілька років тому суддя Кіровського райсуду Дніпра Геннадій Підберезний був затриманий в кабінеті тодішнього голови САП Холодницького під час передачі частини хабара у розмірі $50 тисяч. За версією слідства, загальна сума хабаря складала $300 тисяч. Гроші передавали за закриття кримінальної справи щодо суддів Кіровського суду. Центр Протидії Корупції на сторінці у Facebook нагадав, що Геннадій Підберезний (на фото) продовжує займати посаду судді вказаного районного суду у Дніпрі. Та при цьому продовжує отримувати від держави зарплатню, яка для більшості українців недосяжна.

 

 

 

                      ” Завдяки прокуратурі і ВРП, він спокійно продовжує працювати суддею. Як пише Prosud, лише у липні Підберезний отримав понад 500 тисяч грн зарплатні. За минулий рік Підберезний за рахунок платників податків збагатився на 1,3 млн грн. Окрім того, Підберезний через суд вибив 292 тисяч грн. На його думку, ці кошти йому не доплатили за квітень-серпень 2020 року. Коли суддям обмежили виплати через карантин”, – йдеться у дописі ЦПК.

                    В одній зі справ суддя Підберезний нещодавно сам виявився потерпілим. Мовляв, в його авто Mercedes-Benz CLA 200 врізалась інша автівка. Але найцікавіше те, що цього авто у декларації судді немає. НАЗК обіцяє провести перевірку даних декларації судді Підберезного. За повідомленням ЦПК, справа Підберезного щодо хабаря “довго і нудно слухається в Шевченківському суді Києва. Фіналу там і близько не видно”.