Реанімаційне відділення Мечникова повністю завантажене пацієнтами з COVID-19

Головний лікар ОКЛ ім.Мечникова розповів, що сьогодні реанімаційне відділення лікарні повністю завантажене.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської облради.

Сергій Риженко зазначив:

«Це є результат всіх масових заходів у наших містах, які призводять до великої кількості хворих. Вже за минулу добу до мене звернулися близько 20 людей із проханням про допомогу, 1 з них втратив свідомість у себе вдома та зараз знаходиться у реанімації».

Також Сергій Риженко розповів, що серед хворих у лікарні є пацієнти, починаючи з 35 років. Серед них 2 вагітні жінки.

«Є також добра новина. Одній з вагітних жінок, яка поступила раніше, зробили кесарів розтин. Зараз вони з дитиною одужують, якщо все буде добре, у п’ятницю суботу ми відпустимо їх додому».

Головлікар ОКЛ ім. Мечникова додав, що найближчим часом буде підняте питання про відкриття ще одного корпусу для хворих на коронавірус, аби всі мали змогу отримати необхідну медичну допомогу.

Обласна комісія ТЕБ та НС визначила умови для закриття закладів освіти на карантин.

Тепер призупинятимуть роботу, якщо на самоізоляції через контакт з хворим на COVID-19 – більше половини учнів та персоналу. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської ОДА.

«Нині Дніпропетровщина – в «зеленій» зоні. Проте кількість хворих щодня невпинно зростає. Аби не наражати на небезпеку учнів та вчителів, обласна комісія ТЕБ та НС врегулювала правила, за якими заклади освіти відправлятимуться на карантин. Якщо більше половини дітей та працівників контактували з людиною, у якої підтвердили COVID-19, навчання в закладі тимчасово призупиняється. Йдеться про дитсадки, школи, гуртки», – пояснив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Станом на  22 вересня коронавірусну інфекцію виявили у 78 учнів, 81 педагога та 4 працівників шкіл Дніпропетровщини. Дистанційно навчаються окремі 129 класів, усі 5-11 класи однієї школи П’ятихатського району та усі 1-4 класи однієї школи Межівської ОТГ.