Жители Новомосковска пришли с жалобой на ДТЭК к мэру города(ВИДЕО)

Під головуванням міського Голови В.І. Літвіщенка в малій залі Новомосковської міської ради відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.                          На порядок денний були винесені два питання, з якими мешканці звернулися до очільника міста, а саме: – про відключення електроенергії в будинку по вул. Спаська, 9А; – про прокладання електричного кабелю по вул. Нова.

                   Мешканці  будинку по вул. Спаська, 9А (мікрорайон «Кулебівка») вже протягом 10 днів знаходяться без електроенергії. Незважаючи на заборону Держенергонагляду припиняти електропостачання громадянам на період дії карантину, Новомосковський РЕМ ПАТ ДТЕК Дніпрообленерго відключив даний будинок без попередження.

                 

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят, стол и в помещении

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     У Законі України «Пвнесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», зокрема, у підпунктах 4 та 5 пункту 3 розділу І закону зазначено, що на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби, та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється нараховувати та стягувати неустойки (штрафи або пеню) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги, а також припиняти/зупиняти надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Актив жителів даного будинку звернувся до очільника міста з проханням посприяти у вирішенні даної проблеми, адже люди вже другий тиждень не мають гарячого водопостачання та деякі навіть можливості приготувати їжу.

                     В ході бурхливого обговорення міської влади, мешканців будинку та представників обласного ДТЕКу членами комісії було вирішено відновити подачу електроенергії до будинку по вул. Спаська, 9А та заключити договори на поставку електроенергії з відповідними службами міста та жителями будинку. Одним з питань, яке хвилювало новомосковців було також прокладання електричного кабелю по вул. Нова (мікрорайон «Животилівка»). Жителі мікрорайону висловили занепокоєння з приводу того, що кабель буде пролягати під землею, де високий рівень ґрунтових вод, що на думку людей є небезпечним для всіх, хто там мешкає.

 

 

 

 

                   Незважаючи на запевнення представників ДТЕКу, що така практика існує у всьому світі і є цілком безпечною, конфліктну ситуацію на місці вирішити не вдалося. Тож міським Головою разом з членами комісії було прийнято рішення детальніше розібратися в даній проблемі та на цей час призупинити будь-які роботи щодо прокладання кабелю по вул. Нова з подальшим корегуванням проєктної документації та узгодженням з мешканцями вулиць (Нова та Самарська) і КП «Новомосковський комбінат комунальних підприємств» послідуючих дій щодо проведення ремонтних робіт.