21 липня почнеться суд по «справі генерала Глуховері» колишній начальник поліції Дніпра

О 13:00 21 липня 2020 р. в Бабушкінському районному суді м. Дніпра почнеться судовий розгляд кримінального провадження відносно генерала поліції, колишнього начальника ГУНП в Дніпропетровській області Глуховері Віталія Андрійовича (справа № 932/1747/20).

Про це повідомляється на порталі «Судова влада України»:

 

Спочатку Віталію Глуховері інкримінували вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 343, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 КК України, максимальне можливе покарання – позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

По завершенню слідства йому інкримінують ч. 2 ст. 343 та ч. 2 ст. 365 КК України, що передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Кримінальне провадження № 62019000000001144 розпочали 27 липня 2019 року. Слідство вів Центральний апарат Державного бюро розслідувань.

Між тим, 10 вересня 2019 року слідчий суддя в ухвалі записала, що підсудний – працюючий.

Як з’ясували журналісти, він влаштувався докторантом у Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ (ДДУВС).

«Колишній голова Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області Віталій Глуховеря отримує зарплату докторанта в Дніпровському державному університеті внутрішніх справ. Раніше правоохоронець фігурував у скандалі з патрульними, які затримали його водія за порушення правил дорожнього руху. …Зазначимо, що Віталій Глуховеря не вперше працює в цьому навчальному закладі – раніше він уже тут викладав і навіть був ректором вишу у 2015-2017 роках», – пише «Слідство.Інфо».

В декларації за 2019 рік Віталія Глуховері записано, що він отримав у минулому році 361.984 грн від ГУНП та 115.458 грн – від ДДУВС.

При цьому його дружина – Глуховеря Катерина Миколаївна – отримала від підприємницької діяльності 4.967.579 грн. За даними аналітичної платформи YouControl, основний від діяльності Катерини Глуховері – «Оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин».

А 31 січня 2020 р., як йдеться на офіційному сайті ДДУВС, Катерина Глуховеря захистила дисертацію кандидата юридичних наук за спеціальністю «Кримінальне право та кримінологія. Кримінально-виконавче право». Назва дисертації: «Поняття інтересу за кримінальним правом України».

Нагадаємо, за даними слідства:

* 12 вересня 2018 патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки «Range Rover», водій якого порушив правила дорожнього руху;

* за кермом автомобіля знаходився водій керівника ГУНП у Дніпропетровській області генерала поліції Віталія Глуховері;

* при спілкуванні з патрульними водій зателефонував В. Глуховері;

* з метою перешкоджання виконанню патрульними службових обов’язків і примусу їх ухвалити незаконне рішення щодо водія «Range Rover», тодішній керівник обласної поліції організував затримання патрульних;

* затримання співробітників поліції спецпідрозділом «КОРД» відбулося із застосуванням сили і з демонстрацією зброї.

 

 

 

 

 

 

 

А поки підсудний знов влаштувався в університет МВС.