Справа оперуповноваженого Нацполіції Дніпра, який «продавав» цукрову пудру, пішла в суд

До суду скеровано обвинувальний акт відносно оперуповноваженого Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області ДСР Національної поліції України. Правоохоронець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

 

 

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронець вимагав та одержав від громадянина 50 тисяч гривень. За гроші оперуповноважений обіцяв вплинути на слідчого та вирішити питання щодо пом’якшення йому покарання за збут наркотичних речовин, які були знайдені під час санкціонованого обшуку», – йдеться в повідомленні.

20 січня 2020 року правоохоронця було затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання грошових коштів.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Дніпропетровської області. Оперативний супровід – Дніпропетровське управління внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Цікаво, що в ухвалі суду йдеться про те, що в справі досліджувався відеозапис з камер спостереження Дніпровського апеляційного суду. Це дозволяє припустити, що гроші оперуповноважений отримав біля будівлі цього суду.

Йому інкримінують ч. 3 ст. 368 КК України.