ДБР в Дніпрі затримало прокурора на хабарі

Взяв гроші за сприяння припиненню розслідування. Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури під час одержання ним неправомірної вигоди.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Гроші були надані прокурору за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднано з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

«За попередньою інформацією, прокурор вимагав та одержав від місцевої мешканки хабар у сумі 7.000 доларів США. За гроші правоохоронець обіцяв посприяти у закритті кримінального провадження за фактом зберігання наркотичних речовин, де фігурувала жінка. У разі відмови прокурор погрожував скерувати до суду обвинувальний акт відносно неї», – йдеться в повідомленні.

23 квітня 2020 року слідчі ДБР затримали прокурора в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання неправомірної вигоди.

 

 

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Полтавської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.