В Новомосковске массового освещения пасок не будет(ВИДЕО)

Напередодні Великодніх свят, 16 квітня 2020 року під головуванням міського Голови В.І. Літвіщенка відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

                 На засіданні були присутні заступники міського Голови, керівники медичних закладів, начальник Новомосковського міськрайонного управління головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, керівники підприємств, установ та організацій міста, представники правоохоронних органів та релігійних організацій, які ведуть свою діяльність у місті.

Основне питання – безпечне богослужіння під час Великодня з урахуванням карантинних обмежень.

               Очільник міста ознайомив учасників зустрічі з епідеміологічною ситуацією в Новомосковську та звернувся до священнослужителів з проханням проводити богослужіння без присутності прихожан у храмах, долучатися до богослужінь онлайн, щоб не допускати масового скупчення людей.

 

 

У свою чергу, керівники релігійних організацій підтримали встановлені рекомендації та наголосили, що на Великодні свята в храмах перебуватиме лише 10 осіб (священнослужителі та церковнослужителі), інші віруючі зможуть приєднатися до онлайн трансляції та трансляції за допомогою аудіовізуальних ЗМІ.

Масового освячення пасок також не буде, однак у торгових мережах та магазинах можна буде придбати вже освячену випічку.

Під час обміну думками, розгорнулась дискусія, керівники влади та поліції надали представникам духовенства додаткові роз’яснення.

 

 

 

 

 

              Учасники зустрічі констатували необхідність поєднання зусиль держави та релігійних організацій у боротьбі з поширенням хвороби COVID-19. Тому у разі намагань вірян відвідувати Церкву під час пасхальної служби поліцейські патрулі толерантно та виважено роз’яснюватимуть необхідність виконання правил карантину.

             Міський Голова закликав представників духовенства з розумінням поставитись до усіх карантинних обмежень введених органами влади, адже усі вони встановлені з метою недопущення ще більшого розповсюдження інфекційного захворювання та збереження життя і здоров’я мешканців міста.

          А новомосковців закликаємо залишитися вдома і відсвяткувати Великдень в колі найближчих людей. Зараз головне – це здоров’я і життя!
МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЗАКЛИКАЄ НА ВЕЛИКОДНІ СВЯТА ЗАЛИШАТИСЯ ВДОМА ТА ДОТРИМУВАТИСЯ КАРАНТИНУ