У Кривому Розі – перший пацієнт з COVID-19

В області виявили ще одного хворого на коронавірусну інфекцію. Це мешканець Кривого Рогу. Людина знаходиться під пильним наглядом медиків та отримує симптоматичне лікування.

Про це повідомила пресслужба ДніпроОДА.

«Лабораторні дослідження показали – ще один житель області захворів на COVID-19. Стан пацієнта стабільний, він почувається добре, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Наше завдання зараз стримувати масове поширення недуги у регіоні. Для цього введені суворі карантинні заходи. До 24 квітня триватиме режим надзвичайної ситуації».

Наразі виявляють усіх, з ким міг контактувати хворий, аби обстежити цих людей та забезпечити їхню ізоляцію.

«Мобілізували всі сили на боротьбу з коронавірусною інфекцією. Забезпечуємо лікарні необхідним обладнанням, матеріалами, засобами індивідуального захисту, – підкреслив очільник області. – Зараз додатково закуповуємо 73 апарати штучної вентиляції легень. Маємо достатню на сьогодні кількість тест-систем для виявлення вірусу».

Госпітальні бази визначили у Дніпровській міській лікарні №21 та Криворізькій інфекційній лікарні. Загалом вони – на 430 ліжок і найперші приймають пацієнтів з коронавірусом.

Коронавірусна інфекція передається повітряно-крапельним шляхом. Вберегтися допоможе самоізоляція та сумлінне дотримання правил особистої гігієни. Лікарі вкотре радять українцям ретельно мити руки з милом, намагатися не торкатися обличчя, дотримуватися дистанції з іншими людьми у півтора метри. А ще – дотримуватися маскового режиму.

Нині на Дніпропетровщині – три випадки COVID-19.