У Новомосковську відбулося позачергове, экстрене засідання виконкому(ВІДЕО)

24 грудня 2019 року в великій залі Новомосковської міської ради відбулося позачергове засідання виконкому спільно з комісією техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Новомосковського міськвиконкому. На розгляд було винесено чотири питання: про надзвичайний стан та посилення контролю за безпекою життєдіяльності установ міста; про публікацію від 20.12.2019 року на офіційній сторінці міського Голови у соціальній мережі Facebook щодо запобігання руйнуванню дитячої установи «Ювілейний» (вул. Українська, 3);про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання (послуги з постачання теплової енергії) для бюджетних організацій та інших споживачів та про передачу будинків в управління Комунальному підприємству «Новомосковський Комсервіс» Новомосковської міської ради.

Протягом останнього тижня у місті Новомосковськ відбулося ряд подій, які не можуть бути залишені поза увагою виконавчої влади. Для запобігання можливих інсинуацій з даних питань, міський Голова виніс їх на відкрите обговорення з громадою міста.

                            Стосовно першого питання доповіли директор середньої загальноосвітньої школи № 13 Петровська Олена Миколаївна та директор закладу загальної середньої освіти № 15 Рябоконь Ірина Миколаївна. Винесено на обговорення ситуації, які відбулися у навчальних закладах на цьому тижні (бійка серед учнів школи та питання щодо якості харчування дітей). Для попередження таких інцидентів в подальшому, прийнято рішення про посилення контролю за створенням безпечних умов під час освітнього процесу всім керівникам навчальних закладів. Комісії з громадського контролю за організацію харчування у закладах освіти міста Новомосковська у I кварталі 2020 року перевірити стан організації харчування у закладах освіти міста та надати відповідний звіт на розгляд виконкому.

                           

 

РЕЄСТР БУДИНКІВ ЯКІ ПЕРЕДАЮТЬСЯ З ОБСЛУГОВУВАННЯ “КОМЄНЕРГО” ДО КП”КОМСЕРВІС”

 

             

 

                        Одним з важливих питань стало обговорення статті міського Голови щодо долі колишнього дитячого закладу «Ювілейний». Вже майже три роки будівля порожня, наполовину зруйнована та розграбована. На місці освітнього закладу у центрі міста з’явився стихійний смітник і притон наркоманії.Наглядні фотографії були продемонстровані громадськості на слайдах у залі міської ради.Оскільки, по попереднім підрахункам, приблизна кошторисна вартість повного капітального ремонту даного об’єкту буде становити близько 31 млн. грн., коштами з місцевого бюджету неможливо забезпечити фінансування, тому необхідно звертатися за допомогою до бюджетів вищого рівня.В ході бурхливої дискусії попередньо вирішено начальнику управління житлово-комунального господарства та капітального будівництваНовомосковської міської ради та начальнику відділу освіти до кінця січня 2020 року надати пропозиції щодо заходів із відновлення функціонування закладу або пропозиції щодо подальших дій стосовно цього об’єкту.

 

 

                   З наступного питання, щодо встановлення тарифів на теплову енергію, доповів заступник директора з економічних питань КП «Новомосковськтеплоенгерго» Різніченко Дмитро Віталійович. Вирішено знизити тариф для бюджетних установ на 1,23 % у зв’язку зі зниженням ціни на газ.

                 Останнім, але не менш важливим, було питання щодо передачі будинків в управління Комунальному підприємству «Новомосковський Комсервіс». Таке рішення викликано складною ситуацією з обслуговуванням багатоквартирних будинків «КК «КомЕнерго-Новомосковськ».Оскільки в місті склалася критична ситуація з заборгованістю за житлово-комунальні послуги та враховуючи численні скарги громадян щодо незадовільного утримання будинків, споруд та прибудинкових територій «КК «КомЕнерго-Новомосковськ», членами виконавчого комітету та надзвичайної комісії прийнято спільне рішення винести питання на сесію міської ради щодо дострокового розірвання договору з даним підприємством. Комунальному підприємству «Новомосковський Комсервіс» вирішено прийняти в управління та утримання будинки житлового фонду міста.

                 

 

                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отже, як бачимо, відкриті засідання виконкому входять в постійну практику міського Голови і саме завдяки цьому народ Новомосковська може прийняти безпосередню участь у вирішенні найболючіших питань життя міста.

 

 

 

 

 

 

 

Міськвиконком Новомосковськ