У Новомосковську Талановита молодь отримала стипендії міського Голови

Одним із пріоритетних напрямів як державної, так і місцевої освітньої політики є турбота про обдаровану і талановиту молодь, її творчий, інтелектуальний, духовний і фізичний розвиток. Адже молодь – це той потенціал, який визначає шляхи розвитку науки, техніки, економіки, мистецтва нашої держави та міста Новомосковська зокрема.

                 12 грудня 2019 року у великій залі Новомосковської міської ради відбулася урочиста зустріч міського Голови Віктора Літвіщенка з талановитою молоддю. Цей захід проводиться в місті щорічно з 2002 року. За цей період (17 років) стипендіями мера було нагороджено близько 2000 талановитих дітей.

                 В цьому році стипендії міського Голови отримали 172 учня закладів освіти: переможці Міжнародних, Всеукраїнських, обласних та міських творчих конкурсів, спортивних змагань, учні середніх загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Це найбільша кількість стипендіатів за всі роки існування відзнаки.

Серед них:
– 4 переможця Міжнародних творчих конкурсів з бальних танців та декоративно-ужиткового мистецтва (вихованці Центру позашкільної роботи);
– 20 переможців Всеукраїнських творчих конкурсів (юні митці декоративно-ужиткового та хореографічного мистецтва), змагань із радіозв’язку на коротких хвилях. Також учень 4 класу Арбузов Андрій (заклад загальної середньої освіти № 12) став переможцем міського, обласного та всеукраїнського етапів конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика;
– 65 переможців обласних та 81 переможець міських творчих конкурсів юних художників, літераторів, композиторів, вокалістів, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, народних ремесел, юних спортсменів.

                    Найбільшу стипендію в розмірі 500 грн. отримала вихованка Центру позашкільної роботи, учениця 8-го класу колегіуму № 11 Бирса Ірина (за перемогу у п’яти різноманітних творчих конкурсах з літератури та декоративно-ужиткового мистецтва).
                     Стипендії в 300 гривень отримали 9 талановитих учнів (за перемогу у трьох конкурсах).
Інші учні отримали по 200 та 100 грн. (за перемогу в міських, обласних творчих конкурсах та спортивних змаганнях).

На изображении может находиться: 16 человек, в помещении

 

На изображении может находиться: 3 человека, люди стоят

 

На изображении может находиться: 15 человек, люди улыбаются, люди стоят

 

На изображении может находиться: 10 человек, люди улыбаются, люди стоят

 

На изображении может находиться: 1 человек, стоит

 

На изображении может находиться: 4 человека, люди улыбаются, люди на сцене

 

            Керівник міста подякував батькам та вчителям за підтримку і виховання обдарованого покоління дітей, які є гордістю, майбутнім, запорукою розвитку міста та країни. Побажав нових успіхів та перемог, бути активними та дієвими в громадському житті, впевненості,оптимізму, віри в себе та свої сили.