НА ШКІЛЬНИХ ФУТБОЛЬНИХ ПОЛЯХ НАГРІЛИ РУКИ

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка перевірить можливі розкрадання президента Української Асоці­ації футболу і екс-нардепа з Дніпра Андрія Павелка. Про це повідомляє РБК-Україна.
Павелко в парламенті 8-го скликання очолював бюджетний комітет і лобіював фінансування будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. Завеликі суми, що виділялися на цю програму, викликали підозри щодо можливого розкрадання бюджетних коштів.
Національне агентство з питань запобігання корупції уже встановило 12 таких випадків конфлікту інтересів стосовно Павелко.
Нагадаємо, три міні-футбольних поля було побудовано і в Новомосковську – в 1-й, 2-й і 6-й школах. Цікаве спостереження: виступаючи під час відкриття майданчика в 6-й школі, колишній нардеп Нестеренко сказав, що ці майданчики (дослівно) «нам вдалося побудувати за рахунок місцевого бюджету та за кошти, залучені мною з держбюджету». Тоді теж виникало питання, хто ж їх все-таки залучив – Павелко чи Нестеренко? Але це було напередодні виборів, і бажання попіаритися затьмарювало розум політиків. Тепер же, враховуючи «грандіозний шухер», Нестеренко, напевно, не буде наполягати на своїх словах.

 

Нестеренко, Павелко, Куличенко, Горошко.

Картинки по запросу фото павелко нестеренко

ПАВЕЛКО ,  НЕСТЕРЕНКО 

 

Сам факт появи в місті новеньких футбольних полів є, безумовно, позитивним. Це, поза сумнівом, сприяє формуванню передумов для ведення здорового способу життя, передусім молоді. Але суми, які осідали в кишенях нечистих на руку чиновників і будівельників, не могли не кидатися в око. Причому, це помічали чомусь усі, крім контролюючих і правоохоронних органів…
                 Для прикладу. Як писала “Новомосковська правда”, наприкінці жовтня 2016 року Новомосковське управління ЖКГ провело тендер на ремонт і обладнання поля для міні-футболу на спортмайданчику школи №2. Виграла, звичайно ж, фірма «Стройінвест». І байдуже, що її цінова пропозиція була найдорожчою із запропонованих – 3 млн 200 тисяч. Більш того, після перемоги у тендері керівництву фірми здалося, що вони продешевили. І їм перед новим роком без проблем добавили ще більш ніж півмільйона з бюджету міста – бо, бачте, у будівельників раптово виникла необхідність виконати якісь додаткові роботи. Договір на «раптові» роботи уклали 26 грудня 2016 року, а строк їх завершення був уже через 5 днів – 31 грудня. Хоча в ці дні на майданчику будівельників не бачили. А грошей немає…
                  І ще один красномовний штрих – одразу після виділення додаткових коштів начальник міського управління ЖКГ Сергій Устименко звільнився з роботи. Аналогій з обласним департаментом ЖКГ не уловлюєте? Звідти, як тільки запахло перевірками тендерів, почали тікати чиновники.
«Головне в професії злодія – вчасно змитися» – це був один з титрів до радянського фільму епохи німого кіно «Свято святого Йоргена».

 

 

 

 

 

 

 

Вадим Червоноштан