Мешканці Черкаського та Гвардійського, написали заяву до поліції на виконувачку обов’язків голови Новомосковської райради Валентину Павлову.

Мешканці Черкаського та Гвардійського написали колективну заяву до поліції на виконувачку обов’язків голови Новомосковської райради Валентину Павлову. Вона відмовилася скликати позачергову сесію, на якій повинні були виділити 4 мільйони 300 тисяч гривень райводоканалу. Ці гроші підприємству потрібні, щоб погасити борг за електроенергію. Місяць у Черкаському та Гвардійському не було води. Останні два дні пускають на 1-2 години.

Завтра останній термін, щоб погасити борг. За словами заступника сільського голови Юрія Тарана, якщо електроенергію вимкнуть хоча б на день, потрібен буде місяць, щоб заново запустити воду.

Упродовж місяця мешканці Черкаського і Гвардійського живуть без води. 4-го вересня підприємству, яке постачає воду до цих селищ, вимкнули електрику за борги. 5-го вересня ввімкнули. Під час повторного запуску води труби під тиском почало розривати через зношеність. Мешканець Черкаського Сергій Гоша каже: проблеми з водопостачанням в селищі не можуть вирішити третій рік поспіль.

«Попереду в нас холод, ніхто ремонтувати не зможе, тому що хлопці-ремонтники пірнають у воду і під водою забивають дерев’яні чопики для того, щоб не було поривів. І йде сезон опалювання, який також буде під загрозою. Дитячий садок в Черкаському не працював три тижні. Буквально два дні тільки почав працювати. Діти ходили з батьками у військові частини та шикувались разом із солдатами на плацу», – розповів Сергій Гоша, житель Черкаського.

Борг підприємства за електроенергію складає 20 млн грн. Тиждень тому Новомосковська райрада мала прийняти рішення щодо виділення райводоканалу 4 мільйонів 300 тисяч гривень – мінімальної частини боргу за електропостачання. Із 39 депутатів до сесійної зали прийшли 15, для ухвалення рішення необхідно щонайменше 19. Засідання перенесли на 30-е вересня, воно також не відбулося. Мешканці Черкаського та Гвардійського написали колективну заяву в поліцію на керівницю райради Валентину Павлову.

«Павловій Валентині Семенівні вирішити питання про проведення позачергової сесії, щодо виділення коштів, для погашення заборгованості. Термін- невідкладно. Це все, правоохоронні органи нехай тепер розбираються», – повідомив Юрій Таран, заступник сільського голови Гвардійського.  

Люди невдоволені тим, що голова райради відмовилася скликати позачергову сесію, керуючись регламентом райради. Посадовиця говорить, що зібрати всіх депутатів —проблема.

«Кожен депутат у себе на районі хоче щось зробити, у кожного є програма. І коли гроші виділяються на райводоканал, ці депутати не доотримують своїх коштів, на свій округ. Райводоканал був дуже неприбутковим. І тарифи, які ми закладали і сплачують, не співпадають із витратами, які йдуть на сам райводоканал», – сказала Валентина Павлова, т. в. о голови Новомосковської райради

Учора пройшла нарада із надзвичайних ситуацій, на якій вирішили частково погасити борг у розмірі 200 тисяч для того, щоб до понеділка, поки голова райради не вийде з відпустки, електроенергію не вимкнули.