РОЗВІНЧУЄМО БАЙКИ НАРДЕПА-КАНДИДАТА В ДЕПУТАТИ НЕСТЕРЕНКА В., НОВОМОСКОВСЬК 38 ОКРУГ

ОБІЦЯНКИ КРАЇНИ ЧУДЕС !  Вадим Нестеренко зробив фразу «Довіряйте справам» слоганом своєї виборчої кампанії. Матеріали запущені в соцмережі як набридлива реклама – через численних ботів. Але економити на них пану Нестеренкові не доводиться – крісло нардепа вислизає…
Якими ж в реальності справами може похвалитися наш обранець за всі роки, проведені в стінах парламенту? Як виконував те, що пообіцяв перед виборами? Це проаналізували журналісти аналітичного порталу «Слово і Діло» та газети «Сільська газета».
                   Отже, за час каденції Нестеренко дав всього 7 обіцянок, і лише одну виконав. Характерно, що ця обіцянка взагалі не входить до його повноважень – у 2016 році Нестеренко пообіцяв залучати кошти для проведення капітального ремонту старих будівель Новомосковської лікарні. І як повідомив в. о. міського голови Новомосковська, за участю депутата була виготовлена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт декількох відділень і корпусів лікарні. Не інакше як олівці нардеп гострив працівникам, які проект малювали.
                 Менш успішною виявилася законотворча діяльність нардепа. Балотуючись до Ради, Нестеренко обіцяв у своїй програмі сприяти ухваленню законопроекту про соціальне партнерство на селі. Однак він не подав жодної законодавчої ініціативи на цю тему.
Ще одну передвиборчу обіцянку – сприяти в питанні надання сільським радам більших повноважень і реального бюджету – Нестеренко провалив, оскільки не голосував за старт фінансової децентралізації в регіонах. Він не голосував за зміни до Податкового кодексу щодо податкової реформи, а також зміни до Бюджетного кодексу про реформу міжбюджетних відносин. Ці законопроекти значно розширили фінансові права громад, зокрема збільшили кількість платежів, які залишаються в повному розпорядженні місцевих бюджетів.
               

 

 

 

Аналогічна ситуація з передвиборчою обіцянкою нардепа домагатись ухвалення законопроекту про передачу повноважень сільським та селищним радам на реєстрацію договорів земельних паїв сільськогосподарського призначення за спрощеною схемою. Коли в лютому 2015 року Верховна рада ухвалювала проект закону щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегулювання), Вадим Нестеренко був, як зазвичай, відсутній у сесійній залі.
              Через місяць парламент ухвалив проект закону, що стосується уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Нардеп знову був відсутній під час голосування. Зазначені законопроекти спростили процедуру оренди сільськогосподарських земель. Спростили без його участі.
До кінця каденції Нестеренку уже навряд чи вдасться реалізувати ще одну передвиборчу програмну обіцянку – домагатись ухвалення законопроекту про передачу землі за межами сіл і селищ у комунальну власність сільських громад. Нардеп підтримав законопроект про добровільне об’єднання територіальних громад, ухвалений Радою в 2015 році.
               Нардеп виступив одним з ініціаторів ухваленого навесні 2016 року законопроекту щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами. Документ передбачає встановлення порядку передачі земель держвласності за межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.
Окрім того, «Сільська газета» нагадує, що народного депутата України і члена фракції «Блок Петра Порошенка» Вадима Нестеренка звинувачують у масштабних рейдерських захопленнях земель у Дніпропетровській області. Прізвище парламентарія вже не перший рік фігурує в подібних скандалах.
             Що й говорити – «обіцянки-цяцянки»! На жаль, питання власного збагачення для народного депутата Вадима Григоровича Нестеренка лиша­ється пріоритетним і сьогодні.
Що ж стосується слогану «Довіряйте справам», то так і залишається незрозумілим: про які справи йдеться? Можливо, про ті, які зроблені у Новомосковську обласною адміністрацією за обласні кошти? Нестеренко дійсно заявляє, що він там грає основну скрипку, без нього ніхто б нічого не зробив. Але є одна нестиковочка: голова обладміністрації Валентин Резніченко жодного разу не згадав прізвище Нестеренка у зв’язку з будівельними чи ремонтними роботами на Новомосковщині. І це при тому, що Нес­теренко числиться його радником! Чи могло б таке бути, якби слова нашого нардепа хоча б на один відсоток відповідали дійсності?

Локшина, локшина…
А ось про інші справи В.Г.Нестеренка ми дійсно маємо шанс скоро почути. Про ті справи, які можуть з’явитись на столі у прокурора – одразу ж після зняття недоторканності як з колишнього нардепа.

Чи встигне утекти?

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЖЕРЕЛО