Депутат міської ради від “БЮТ” Новомосковська, замість торговельного комплексу створив смердючу яму

П’ятнадцять. Стільки років минуло з того дня, як директор підприємства “Міркор Капітал” депутат міської ради Олександр Мірошник отримав дозвіл на будівництво багатоповерхового торговельного комплексу між будинками №№ 48 і 50 по вулиці Гетьманській.
Договором оренди земельної ділянки передбачалося, що Мірошник заллє фундамент майбутньої будівлі, а за кілька років зведе і весь торговий центр. Але з того часу він спромігся лише викопати величезний котлован розміром з футбольне поле і завглибшки майже 5 метрів. Під «нульовий» поверх копав так наполегливо, що дно котловану опинилося на 70 см нижче від підошви фундаменту сусіднього житлового будинку № 50, накоївши немало бід його жителям.
                 З того часу будівельний майданчик пустує, роботи не ведуться, котлован давно перетворився на поросле очеретом звалище зі зграями собак і купою безхатченків, повітря навколо кишить кусючими комахами. Стіни будинку № 50 тріщать, мешканці пишуть скарги, вимагають засипати яму і втрамбувати ґрунт. Але влада їх не чує.
Згідно з Цивільним кодексом, орендар у разі невиконання договору повинен був привести територію до того стану, в якому він її отримав, тобто засипати яму. Але… Очевидно, якісь аргументи Мірошника уже півтора десятка років виявляються більш вагомими для очільників міста. Він від виборів до виборів тримає ніс по вітру, майстерно перебігає з однієї партії в іншу, щоб знову й знову обратися в депутати. Адже так власні проблеми вирішувати набагато простіше. Ось і з нинішнім керівництвом міста спільну мову знайшов. А жителі злощасного мікрорайону… вони терплячі…
                  Обласні експерти-будівельники після обстеження шокували висновком:
«Часть стены дома располагается в зоне призмы обрушения стенок котлована. Этим обосновывается осыпание грунта из-под подошвы фундаментов и зависание отдельных участков фундаментов без контакта с основанием… Напряжения будут расти до критического состояния и обрушение конструкций произойдёт мгновенно».
Зазначимо, що багатоповерхівки у цьому мікрорайоні зведені на заболоченій ділянці місцевості, тут проходив природний канал, що тягнувся від річки Самара через район нинішньої АЗС до залізничного вокзалу і плавнів. Старожили пам’ятають, як іноді вода стояла по коліна навіть над проїжджою частиною Радянської.
                 Ще у 2015 році, напередодні місцевих виборів, тодішній кандидат на посаду міського голови Сергій Рєзнік у своїй передвиборчій програмі прописав пункт, який давав надію жителям навколишніх будинків. Він запропонував свій варіант перетворення цієї проблемної ділянки на зелену зону відпочинку з парком, дитячими гойдалками тощо. Проект, який не потребує значних капіталовкладень, лише бажання влади…

 

https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/50472032_397400391064725_6141550079317639168_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=4c61c8cd3cd31365ae5ad7c18b8ff223&oe=5CF34944

 

Уже 15 років нікому діла немає до ями, віз і нині там – ні будівництво не ведеться, ні територію до нормального стану депутат Мірошник не приводить. Навіть плакат, який віщував, що він тут щось колись побудує, він зняв, щоб людей не дратувати.

 

На данном изображении может находиться: на улице

 

Депутат Світлана Коротич, яка багато разів ба­лотувалася від жителів цього мікрорайону, на скарги жителів взагалі відмовчується, її запрошують на зустрічі з людьми – не йде. Звичайно, вона ж не здасть тодішнього однопартійця!

 

 

 

Свавілля у Новомосковську триває. Хто ж і коли зариє яму?