Новомосковська влада погрюзла в корупційних схемах. Правоохоронні органи й надалі зберігають спокій!

Свій перший аукціон провело новостворене комунальне підприємство ” Новомосковський комсервіс” –  і одразу з бюджету відлетіло у небуття 600000 грн., переплаченої  вартості товару.

Компсервіс закуповував через систему прозоро 4 трактори -2 Lovol (FOTON)504  та 2 мінітрактори Lovol FT244  або їх еквіваленти.  Максимальний поріг для пропозицій учасників торгів був встановлений у 2млн. 800тис. грн.  Документи на участь в аукціоні подали дві фірми -ПП ” Протон”  з пропозицією 2млн.200тис. 400 грн. та ТОВ “Укравтозапчастина”  з майже максимально можливою пропозицією – 2млн.798тис.173грн.

Критерії вибору переможця- тільки нижча ціна.

Три раунди аукціону пройшли дивно:”Укравтозапчастина”,  знаючи, що  її пропозиція програє, не знижувала ціну ні на копійку.  Невже знали, що буде далі? А далі почалася справжня карусель…

Тендерний комітет КП ” Новомосковський комсервіс”  раптом відхиляє пропозицію потенційного переможця торгів ПП ” Протон”, посилаючись на недоліки в його документації, і визнає переможцем ” Укравтозапчастину”.

Як стверджують представники “Протону”, чесною ціною за трактори, але без переплат і відкатів, була саме запропонована ними ціна. Зважаючи на те, що озвучені недоліки в документах вони одразу визначили як” висмоктані з пальця“, фірма подала скаргу до Антимонопольного комітету України. В їхній заяві зазначалося, що замовник порушив основоположні принципи здійснення закупівель через систему прозоро.

І дійсно, АМК, розглянувши на своєму засіданні цю заяву, став на сторону “Протону”  і зобов’язав КП” Новомосковський комсервіс” скасувати рішення тендерного комітету.

Компсервіс вимушений був повторно розглянути пропозиції учасників торгів, але знову відхилив пропозицію ПП”Протону”, посилаючись тепер уже на інший недолік в іншому документі. І переможцем всерівно оголошує “Укравтозапчастину”.

Ось як прокоментував результати свого знайомства з новомосковськими порядками директор ПП”Протон”  Андрій Бархоленко (м.Київ):

“Система прозоро  була спеціально розроблена для економії коштів держави, для боротьби з корупцією та для захисту від несумлінних учасників. На жаль, на прикладі нашого підприємства, аналіз показує, що перемогти корупцію не вдалося, а учасників з низькою ціною просто виключають, використовуючи надумані претензії й неіснуючі помилки. Ненадання додатку до сертифікату затвердженого типу, якого взагалі не потрібно подавати!  Смішно навіть чути про такі зауваження, адже зрозуміло, з якою метою вони робляться. Ми не подавали повторну скаргу до антимонопольного комітету на дії несумлінних, на наше переконання, організаторів аукціону. Справа в тому, що для того, щоб скаргу в АМК  прийняли, ми повинні щоразу сплачувати по 5000 грн.  Вони у нас не зайві, особливо зважаючи на те, що жодні рішення АМК  в даному випадку не допоможуть.  Це цілком очевидно. Свої гроші ми цінуємо.

А ось жителі Новомосковська втратили багато. Невже для вашого міста 600000 грн.непотрібні?  Їх можна було б використати на ремонт лікарні, дитячих майданчиків, доріг. 

Чи у вас таких проблем немає?