У Новомосковську замість інвестицій та підвищення добробуту гордян, підняття податків та тарифів! “Покращення” життя триває!

Попри відставання Новомосковська від інших міст області у соціально-економічному розвитку, ми не лишаємося позаду, коли мова йде про підняття цін, тарифів і податків. Яскраве тому підтвердження: виконком знову підняв тарифи на сміття і квартплату, а міська рада – ставки податку на нерухомість, ставки земельного податку та розмір орендної плати за землю.
Отже, відтепер власникам квартир площею понад 60 кв.м і житлових будинків площею понад 120 кв.м доведеться платити пода­ток на нерухомість у розмірі 0,5% мінімальної заробітної плати за кожен надлишковий метр. Підвищили до 0,5% мінімальної зарплати і податок на нежитлову не­рухомість.
            Згідно з податковим кодексом України від оподаткування звіль­нені школи і дитсадки, державні і комунальні заклади, житло, яке належить багатодітним або прийомним сім’ям, в яких виховується 5 і більше дітей, власники непридатного для проживання житла тощо. Від оподаткування депутати звільнили і кіоски (чому б їм не множитися!)
Отже, податок на нерухомість став у Новомосковську у процентному відношенні на 60% більшим, ніж раніше. Крім того, і власне мінімальна зарплата в Україні зросла у порівняні з 2017 р. – з 3200 до 3723 грн. Тому виходить до оплати ще більша сума.
З 1 серпня 2018 року депутати змінили також і ставки податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено (від 0,2 до 12% нормативної гро­шової оцінки), та роз­мір орендної плати за землю (від 3 до 12% нормативної грошової оцінки).
            А виконком затвердив нові тарифи для МКП «НККП» на вивезення відходів з багатоквартирного сектору у розмірі від 121,83 грн до 132 грн за кубометр в залежності від категорії споживачів. Плата на одного мешканця багатоповерхівок встановлена 20 грн на місяць. Прийняте рішення мають ще оприлюднити в друкованих ЗМІ, тільки тоді через 15 днів воно набуде чинності.
Виконком також підняв тарифи на послуги з утримання бу­динків та прибудинкових територій для КП «Новомосковський Комсервіс». Це комунальне підприємство депутати створили нещодавно, спочатку воно займалося встановленням кіосків, а тепер йому передали в управління ще й будинки, які раніше обслуговувало фактично доведене до банкрутства КП «Трубник». Згідно з розрахунками, тарифи зросли в середньому на 60-70%. Все йде до того, що невдовзі під Комсервіс передадуть і будинки, які зараз обслуговує КомЕнерго.
          Встановлена й періодичність робіт, які повинні за ці гроші проводити новоявлені управителі будинків. Цей перелік фактично не відрізняється від тих, які мають КомЕнерго чи Трубник. Наприклад, один раз на 5 років – ремонт під’їзду, дитячого та спортивного майданчика і фарбування газопроводу, 6 разів на тиждень прибирають прибудинкову територію, 5 разів на тиждень вивозять великогабаритні відходи, щомісячно проводять дератизацію (знищення гризунів), раз на рік дезінсекцію (знищення комах), два рази на рік прибирають підвал, горище та покрівлю, раз на рік обслуговують димовентиляційні канали, раз на 5 років промивають мережі теплопостачання будинку і т.д. Нав­проти решти пунктів, а їх багато, значиться: «згідно з графіком». І це дивно. Адже виконком своїм рішенням затвердив конкретний графік робіт, а там не терміни, а знову – «згідно з графіком».

Людей дурять уже на цій стадії. Спробуйте потім перевірте, чи виконують комунальники взяті зобов’язання за сплачені вами гроші…

«Покращення» життя в місті триває.