Децентралізація – під загрозою! Вибори в об’єднані громади перетворюються на фарс. Пісчанська ОТГ, як приклад

Вибори в об’єднані громади, через перешкоди та махінації місцевих можновладців, перетворюються на фарс та узурпацію влади.

Місцеве Ініціативне об’єднання Новомосковського району Дніпропетровської області “Команда Розвитку та реформ” звернулась до Європейської спільноти.

До уваги:

  • Спеціального посланника уряду Німеччини з питань децентралізації в Україні Георга Мільбрадта
  • Керівника програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроота
  • Рада донорів з питань децентралізації в Україні, секретарю Юлії Локшиної
  • Директора програми “U-Lead з Європою” Бастіану Файгелю
  • Йоганнес Гану, європейському комісару з питань європейської політики сусідства та розширення,
  • Пітеру Вагнеру, керівнику Групи підтримки України в Європейській комісії
  •   Хюг Мінгареллі, послу Європейського Союзу, голові Представництва ЄС в Україні,
  • Мареку Куберскі, заступнику директора департаменту співпраці розвитку МЗС Польщі

Реформа децентралізації покликана передати повноваження та фінанси на місця, де об’єднані громади зможуть скористатися ними найбільш ефективно. Але маніпулюючи виборчим законодавством, використовуючи адміністративний ресурс та криміналітет, впливові можновладці намагаються взяти під особистий контроль владу в об’єднаних громадах, щоб використовувати їх ресурси та бюджет для особистого збагачення.

Яскравим прикладом є створення Піщанської об’єднаної громади в Дніпропетровської області, де мешканці населених пунктів майже рік боролися за громаду з місцевим латифундистом та народним депутатом від БПП Вадимом Нестеренко, відомим своїми рейдерськими захопленнями в районі. Він не тільки неодноразово висловлювався проти децентралізації, але чинив шалений спротив об’єднанню через судові позови підконтрольних йому депутатів та працівників своїх підприємств. Коли, нарешті, вибори були призначені, через втручання в виборчий процес, використовуючи підконтрольні йому місцеві організації політичних партій, він ініціював зміни у складі виборчої комісії, які призвели до того, що чисельність підконтрольних Вадиму Нестеренко членів комісії збільшилась до 11, здобувши більшість, яка може приймати будь які рішення. А головою комісії став відомий в області рейдер та людина з кримінальним минулим, депутат облради від партії «Відродження» – Василь Астіон, син генерал-майора міліції Миколи Астіона (Астіон-старший був одним з фігурантів «справи Гонгадзе» – під час зникнення журналіста він очолював київський УБОЗ). Вкравши печатку виборчої комісії, новий голова зник разом і іншими членами комісії, заблокувавши виборчий процес.

 

народный депутат Вадим Нестеренко

Таким чином зрощений з президентською вертикаллю влади місцевий криміналітет знищує інститути і важелі впливу демократичного суспільства, перетворюючи процес децентралізації на створення середньовічних феодальних князівств з метою завершити пограбування локальних громад.

У зв’язку з порушеннями на виборах в Піщанську ОТГмахінаціях та бездіяльності виборчої комісії, мешканці В селах Піщанка та Орлівщина відбуваються масові протести. Мешканці вже двічі перекривали трасу на Дніпро, вимагаючи уваги президента, губернатора Дніпропетровщини Резниченко та припинення порушень виборчого законодавства.

«Тримаючи курс на децентралізацію, ми користуємось європейським компасом. Децентралізація – це ключовий момент до членства в ЄС», – сказав Порошенко. Але на прикладі Дніпропетровщини, презентована владою як успішна реформа, децентралізація під тиском місцевої влади в особі народного депутата Вадима Нестеренко, губернатора Дніпропетровської області Валентина Резніченко та наближених до нього осіб, перетворилася в політично підтримуваний процес захоплення ресурсів та узурпації влади.

 

губернатор Дніпропетровської області Валентин Резніченко

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???????? ???°?»?µ???????? ???µ?·???????µ??????

 

Заяви влади України в бік ЄС про успіхи децентралізації (яка фінансується в тому числі за рахунок европейського бюджету) – це брехня, яка націлена на використання авторитету ЄС в процесі знищення громадянського суспільства і будівництва кримінально-політичної диктатури.

Корумпована влада, яка займається особистим збагаченням, готова знищити європейську мрію українців і цілу країну заради своїх особистих шкурних інтересів. Ситуація загрожує європейському курсу підтримуваного більшістю українського суспільства і вимагає негайної і жорсткої реакції ЄС!

Фото Пiщанка - наше село.

 

 

 

 

 

 

 

https://pishanka.dp.ua/2018/04/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B7%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F-%D0%BF%D1%96%D0%B4-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%8E-%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8/