Закон джунглів у міській раді Новомосковська.

Як у Новомосковську депутатів ділять на “білих” і “чорних”

12 березня 2018 року, відбулася таємна сходка частини депутатів міської ради. На підпільну сесію їх завезли не в будівлю виконкому, а на свою звичну конспіративну квартиру- на хлібозавод № 11. Це приватне підприємство з супер надійною охороною: чужа муха не пролетить. Організатори сесії ні громадськість, неофіційні ЗМІ, про час і місце проведення сесійного засідання, звичайно ж, не інформували.

Голосували дружно, без зайвих запитань, бо зібрали лише всіх “своїх”- усього 22 депутати з 36 обраних. Хто складає список “своїх” і “чужих”, залишається тільки здогадуватися.

Що вирішили? Затвердили витрати бюджету минулого року, внесли зміни в цьогорічний бюджет. Розподілили прибутки комунальних підприємств. Створили “муніципальну варту”. Затвердили кількість працівників виконкому і його структурних підрозділів. Роздали земельні ділянки. Розглянули інші питання.

Де ж решта депутатів?

А вони про те, що сесія пройшла, дізналися з підконтрольних владі ЗМІ, ТРК”САМАРЬ” та “Полезная газета”. Як би кумедно це не звучало, але стараннями “смотрящих” ,депутат від БПП Іван Білий, також потрапив до списку “чорних”. Ось що він  розповів:” суцільна безкарність призводить до того, що члени місцевого організованого депутатського угрупування( по-іншому я їх не можу назвати) не бояться жодної відповідальності за попрання демократичних норм і охоронюваних законом прав та свобод громадян.

На територію хлібозаводу нікого не допускають. Сесії проводять таємно. Третину депутатів не запрошують на сесії, нас просто ігнорує так звана Депутатська більшість на чолі з депутатами від Опозиційного блоку.

Ми зафіксували численні факти порушень законодавства з боку цих слухняних виконавців чужої волі. Частина з цих порушень розглядається в судах, а з приводу інших ми направили на ім’я в.о. мера офіційне звернення, в якому, зокрема, говориться:” Відповідно до статті 49 закону України” про місцеве самоврядування в Україні”, статей 18, 20 Закону України” про статус депутатів місцевих рад” депутат місцевої ради зобов’язаний брати участь у засіданнях ради.

Проте, протягом тривалого часу організована група депутатів новомосковської міської ради на чолі з депутатом О.В.Фрейдіним проводить пленарні засідання Ради за межами будівлі Новомосковської міської ради, не повідомляючи нам про час та місце проведення сесій, порушуючи законодавство України та, таким чином, перешкоджаючи нам у виконанні депутатських обов’язків.

Також повідомляємо, що голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою міста та екологічних проблем Новомосковської міської ради Лєбєдєв Р.Г., в порушення законодавства України дезорганізує роботу комісії, фальсифікує протоколи засідань…

Так, Лєбєдєв Р.Г., порушує порядок оформлення протоколів засідань постійної комісії. Ним було сфальсифіковані протокол № 5 засідання постійної комісії. 

Також Лєбєдєв Р.Г… Змусив керівництво КП “Новомосковськ водоканал”взяти в оренду належне йому приміщення за адресою Гетьманська,53 з орендною платою 25970 грн!!!На місяць,на термін 35 місяців. Таким чином збільшуючи собівартість послуг для мешканців міста. Слід також зазначити,що дане приміщення не пристосоване для розміщення адміністративного апарату підприємства водоканалу.

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???????? ???????????µ?? ???????????????????????? ???????°?????°

 

Таким чином,керуючись статтями 11, 13, 15 Закону України “про статус депутатів місцевих рад”,вважаємо за необхідне та пропонуємо у відповідності до статей 119, 148 Регламенту Новомосковської міської ради сьомого скликання:

1.Розглянути питання щодо систематичного порушення наших прав та перешкоджання у виконанні депутатських обов’язків організованою групою депутатів на чолі з депутатом Фрейдіним О.В.,шляхом неповідомлення про час та місце пленарних засідань ради,та вжити відповідні заходи з метою недопущення порушень законодавства України,з підготовленням проекту відповідного рішення,в якому надати правову оцінку діям організованої групи депутатів на чолі з депутатом Фрейдіним О.В.,та подання його на розгляд ради.

2.Висловлюємо недовіру голові постійної комісії з питань житлово-комунального господарства,благоустрою міста та екологічних проблем Лєбєдєву Р.Г.,та пропонуємо розглянути на пленарному засіданні наступної сесії Новомосковської міської ради сьомого скликання питання щодо дострокового припинення повноважень голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства,благоустрою міста та екологічних проблем Лєбєдєва Р.Г.,та обрання на цю посаду іншого депутата зі складу комісії,з підготовленням проекту відповідного рішення та подання його на розгляд ради”.

Депутат міської ради від Оппозіційного блоку Фрейдін О.В.

 

 

 

Під цим зверненням підписалися члени депутатської комісії з питань ЖКГ,яку очолює Роман Лєбєдєв-це Олег Сидорчук,Микола Козлюк і я. З цією комісією анекдотична ситуація.

Всього в комісію входять сім депутатів. Ми перед сесіями засідаємо, голосуємо,виносимо проекти рішень на сесії. А потім нас і ще одного нашого колегу-Галину Стець-на сесії не звуть! Ми виявилися їм чужими. Тож ми заявили,що поки відношення до нас не змінять,ми не ходитимимо на засідання комісії. Ви думаєте,це зупинило Лєбєдєва?  Він проводить комісію і без кворуму, з двома депутатами від Опозиційного блоку.А керівництво міста на це навіть уваги не звертає! Більш того,раніше на одну з сесій винесли три питання,які ми напередодні на комісії одноголосно,повним її складом,включаючи й самого Лєбєдєва,вирішили не виносити,бо виникло чимало запитань щодо їх законності. І що ви думаєте-через кілька днів на сесії усі ці питання прийняли.Тоді виникає запитання, чи потрібні взагалі ці депутатські комісії, якщо всерівно хтось невидимий усе вирішує за нас?!

 

Депутат міської ради від партії “Зелені” Лєбєдєв Р.Г.

  

 

Зверніть увагу, своє звернення ми подали у виконком ще 27 лютого. Адресували його також і голові комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, депутатської етики та питань правопорядку Олександру Гаркавенку.  12 березня вже пройшла сесія.  Досі ніхто навіть не заікнувся про розгляд піднятих нами проблем. Бардак продовжується.  Бардак, за який ніхто не несе відповідальності. І це тягне за собою купу інших порушень в різних сферах життєдіяльності міста, сприяє зростанню корупційного спрута( на що, до речі, мало звертають уваги компетентні органи), підриває віру людей у можливість покращення якості життя у Новомосковську”.

А ось що повідомила депутат  Галина Стець:

” Рішенням сесії 12 березня мене зі складу нашої комісії по ЖКГ перевели в іншу комісію. А на моє місце перекинули депутата від Опозиційного блоку Зою Петрусенко. Це для того, щоб забезпечити Лебедеву кворум на засіданнях комісії. І ніхто навіть не питав моєї думки чи мого бажання. Просто хочуть через нас, незгодних, переступити.  Депутатів переганяють, як худобу, з однієї загороди в іншу. Ну хіба це демократія? У Новомосковську не депутати колективним розумом приймають рішення, а неначе якийсь цар одноосібно керує!!! При цьому не рахуються ні з чиєю думкою, навіть депутатською, не кажучи вже про простий люд.

У нашому місті якийсь оазис безглуздя і суцільного беззаконня, і з цим треба кінчати.

Бо місто остаточно розкрадуть і розвалять!