Як “покарали” Новомосковських дикунів, за знищення дерев на пл.Героїв

Напередодні нового року завершився ремонт тієї частини площі Героїв, яка примикає до Вічного вогню. Що там з’явилося нового? Замінили старі пішохідні плити на сучасну бруківку, замінили ялинки на трішки молодші, але коротші, ялинок стало більше. По центру площі тепер немає клумб з квітами- суцільна тротуарна плитка. Замінили лавочки. І все, більше нічого такого, що кидалась би в очі і викликало приступи радості чи гордості за місто.

        Затіваючи ремонт площі, високі чини обіцяли, що тут буде за 80 мільйонів зроблено щось таке, що сюди поїдуть відпочивати навіть жителі Дніпра. Хотілось би вірити. А поки що такі заяви примушують згадати Остапа Бендера з його планами провести у Нью-Васюках міжнародний і навіть міжпланетний шаховий конгрес…

І у Остапа Бендера в Нью-Васюках,і у його нащадків- нинішніх чиновників із Нью-Московська, мета одна- гроші. Кожен у пошуках свого “сравнительно законного способа отъема денег у населения”.

          80 мільйонів гривень наші керманичі пустили на те, що аж ніяк не вплине на добробут жителів міста. І це при тому, що погіршення матеріальних статків є головною проблемою для кожної сім’ї.  І особливо в Новомосковську, жителі якого за соціально-економічними показниками виглядають відвертими жебраками на фоні мешканців інших міст області.     З невідомих причин не з’явилося у керівників міста жодної ідеї, як цю чималу суму( а її випросили з державного бюджету України) використати для розвитку економіки, створення у місті нових робочих місць, чи заміну дірявих труб водопостачання або тепломереж, чи освітлення всіх вулиць, чи утеплення будинків, чи допомогу людям у переході  на автономне опалення, чи приведення до ладу міських доріг, більшість з яких є грунтовими( і це у 70-тисячному місті в 21 столітті!!!) і т.д і т.п.

ОСЬ ЦЕ КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО НОВОМОСКОВСЬКИХ БУДИНКІВ!

 

ЦЕ ДИТЯЧЕ ВІДДІЛЕННЯ НОВОМОСКОВСЬКОЇ ЛІКАРНІ

          

ЦЕ ТЕРАПЕВТИЧНЕ ВІДДІЛЕННЯ НОВОМОСКОВСЬКА. ДЕ ЛІКУЮТЬСЯ ЛЮДИ ТЯЖКОХВОРІ- ІНСУЛЬТ ТА ІНШІ! 

  

 

В ІНШИХ ВІДДІЛЕННЯХ ТАКА Ж САМА РОЗРУХА!!

        Більш того, ці 80 мільйонів міська влада Новомосковська, не приховуючи своїх уподобань, просто піднесла на блюдечку з блакитною каємочкою сумно відомій фірми “СтройІнвест”. Ця фірма на чолі з молодим та раннім Денисом Островським з Орлівщини була створена всього три роки тому, але вже, за даними видання «Верховенство права», встигла прославитися численними корупційними скандалами  і кримінальними справами, пов’язаними з розтрадою державних коштів, а також підробками документів. 

 

       Денис Островський

Картинки по запросу фото денис островский новомосковск

 

 

І що цікаво, чим більше скандалів, тим більше любові до них з боку новомосковської влади. Бо левова частка сумнівних афер пов’язана саме з Новомосковськом. Ось і цього разу фірмі “Стройінвест” навіть без проведення конкурсу Новомосковська влада віддала право виготовлення проекту реконструкції площі Героїв. А потім якимось чудом саме ця фірма стала переможцем тендеру на виконання цих робіт. Чи не здається, вам що все “порешали”  завчасно?

Оце і вся розхвалена система електронних закупівель PROZZORO! Ділки одразу знаходять, як обійти гострі кути законодавства, та підходящі фірми для махінацій завжди знайдуться.

До того ж, дивлячись на оновлену площу ,залишається відкритим питання, куди ж все-таки пішли десятки мільйонів народних грошей?

Тому й не дивно, що головна теза провладних ЗМІ зараз: досить вам питати про гроші, ви подивіться –все чисто, новий тротуар, нові стовпи, нові ялинки.

Красиво зробили? Красиво. Але покажіть, що тут коштує половину від тендерної суми – 40 мільйонів? А від цього питання якраз увагу людей і намагаються відвернути: “не вашого ума діло!!!”

          Звичайно, якщо до цього ремонту ставитися як до манни небесної, як до чийогось дару, що звалилася з небес, то можна пригати від радості. Але ж це не дар депутатів- це наші гроші, гроші платників податків. А депутати лише отримали право їх ділити. Наскільки ефективно вони це роблять, ми бачимо. Хоча ці десятки мільйонів гривень могли дійсно значно поліпшити життя городянам. Та це,схоже, нікому не потрібно, гроші пускають на схеми, де їх простіше “розпиляти”…

До речі

         Як покарано керівників міста Новомосковська і підрядну компанію, яка виконує ремонт площі Героїв, за незаконне варварське, спилювання дерев? Голубі ялинки, берізки, декоративна шовковиця, горобина, модрина, липа і інші дерева, що росли на площі. Середній вік знищених дерев -18 років. Їх пустили на дрова, не маючи на те навіть дозвільних документів. Активістам, які заявили про готовність за власний кошт пересадити ялинку у двори багатоповерхівок чи на подвір’я шкіл, з виконкому цинічно відповіли більше ніж через місяць, коли дерева вже були давно знищені: ну пересадить, якщо хочете.

Картинки по запросу фото денис островский новомосковск

Отже, як покарали дикунів? Про це повідомляє у відповіді на запит державна екологічна інспекція у Дніпропетровській області:

“Гр. Мінаєву Д.В. Державною екологічною інспекцією у Дніпропетровській області в ході позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства України встановлено факт незаконного пошкодження зелених насаджень до ступеня припинення росту за адресою: пл.Героїв,м.Новомосковськ, дерева у кількості 55 одиниць, діаметрами від 8 до 40 см. За результатами перевірки відповідальну особу ТОВ “СК Стройінвест” притягнуто до адміністративної відповідальності на суму 510,00 грн. та нараховані збитки на суму 36845,00 грн.”

          Звичайно, штраф у 510 гривень не надто налякає фірму, яка завдяки любові до неї наших посадовців отримала доступ до 80 мільйонів. Але цей штраф є юридичним визначенням факту порушень, які навідріз заперечувалися як керівниками міста, так і будівельниками. Цей штраф засвідчив, що навіть у нашому просякнутою корупцією у суспільстві при належній активності громадських організацій і небайдужості городян правду знайти можна. Іноді її не приховаєш ні мільйонами хабарів, ні зв’язками великих покровителів.

         Ось така економія по-новомосковські. Повирубували одні ялинки, щоб висадити інші, при цьому списали на озеленення площі близько 9 мільйонів гривень. Навіщо, запитаєте? А щоб загальна сума ремонтів вийшла якомога більшою. Кожна хазяйка знає, що з великого казана значно простіше нагодувати кілька зайвих ротів. А у великій компанії ніхто і не помітить, що їсти сідають ті, хто навіть не працює. Справжній бенкет під час чуми, та ще й з кишені жителів!

         Нагадаємо, тривають судові засідання у справі за позовом громадської організації “Наш Новомосковськ” і активістів- екологів стосовно визнання протиправним та скасування рішення виконкому щодо знищення дерев  на площі Героїв. Саме в суді активісти хочуть отримати від влади відповіді на питання, від яких посадовці досі тікають, бо це пов’язано з величезними сумами грошей. Як вважають громадські активісти, ця справа має усі шанси завершитися чимось значно гучнішим, ніж штрафи. І заявляють, що домагаються правди не тому, що бажають чиєїсь крові, а щоб показово вдарити по руках крадіям, аби наперед знали: якщо тебе обрали, треба працювати для людей, а не на власну кишеню.

Ми будемо тримати читачів в курсі справи.