Прокуратура підозрює, що в Новомосковську навмисно завищили тариф на опалення

Новомосковська місцева прокуратура підозрює, що протягом ?2013-2015 років співробітники КП «Новомосковськтеплоенерго» навмисно завищили тариф на опалення для бюджетних установ та населення. Таким чином, на думку правоохоронців, комунальники привласнили грошові кошти шляхом зловживання службовим становищем.

http://nasamari.dp.ua/uploads/2017/11/tarify.jpg

Про це йдеться в ухвалі Новомосковського міськрайонного суду.

Цього місяця прокуратура звернулася до суду із проханням провести позапланову виїзну перевірку в КП «Новомосковськтеплоенерго».

Як стало відомо, у провадженні поліції перебувають матеріали досудового розслідування за фактом привласнення службовими особами КП «Новомосковськтеплоенерго» грошових коштів комунального підприємства шляхом зловживання службовим становищем.

В ході досудового розслідування встановлено, що комунальні підприємства були зобов’язані створити рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за інвестиційними програмами. А грошові кошти, які були закладені в тарифи, як кошти для «виконання інвестиційних програм», перераховувати на спецрахунки.

«Однак, службові особи КП «Новомосковськтеплоенерго», маючи організаційні можливості та сформований штат працівників, наприкінці 2014 року та впродовж 2015 року не організували та не забезпечили підготовку документів, не здійснили оприлюднення проекту інвестиційної програми на офіційних веб-сайтах та інформаційних стендах органів місцевого самоврядування, включили до інвестиційної програми матеріали, які не відповідають переліку заходів інвестиційної програми, не розробили аналізу впливу результатів реалізації програми на структуру тарифів, не погодили з органом місцевого самоврядування звіт щодо використання амортизаційних відрахувань та виробничих інвестицій з прибутку, передбачених структурою тарифів на теплову енергію за 2015 рік та не затвердили інвестиційну програму.

 

КЕРІВНИК   “НОВОМОСКОВСЬКТЕПЛОЕНЕРГО”  ФЕДОРЧЕНКО В.А

 

Картинки по запросу фото новомосковськтеплоєнерго

 

Крім того, під час вивчення інформації, наданої Новомосковської міською радою, встановлено, що НКРЕКП інвестиційна програма на 2015 рік не затверджена, що ставить під сумнів законність її існування протягом ?2013-2014 років», — йдеться в ухвалі суду.

В той же час, упродовж ?2013-2015 років КП «Новомосковськтеплоенерго» у розрахунках розмірів платежів бюджетним споживачам та населенню Новомосковська безпідставно включали суми грошових коштів на розвиток виробництва (виробничі інвестиції), а саме:

— за період з 08.04.2014 по 13.06.2014 року в розмірі 14,62 грн./Гкал,

— за період з 13.06.2014 по 03.03.2015 року в розмірі 39,43 грн./Гкал,

— за період з 03.03.2015 по 31.03.2015 року в розмірі 11,99 грн./Гкал,

— за період з 31.03.2015 по 31.12.2015 року в розмірі 32,33 грн./Гкал.

ОСЬ ТАКИМИ ЗАГЛУШКАМИ “НОВОМОСКОВСЬКТЕПЛОЕНЕРГО” НА ЧОЛІ З ЇХ КЕРІВНИКОМ ФЕДОРЧЕНКО В.А., ТА ЧЛЕНАМИ ВИКОНКОМУ, ЯКІ УЗАКАНЮВЛИ ТАКІ ДІЇ ТА  включали суми грошових коштів на розвиток виробництва (ВИРОБНИЧІ ІНВЕСТИЦІЇ!)

Картинки по запросу фото новомосковськтеплоєнерго

НАГАДЄМО :

Члени виконавчого комітету

міський голова
Горошко Сергій Григоровичсекретар Новомосковської міської ради
Чуднівець Анна Сергіївнакеруючий справами
Кисельов Володимир Івановичфізична особа-підприємець
Кардашов Олег Вікторовичфізична особа-підприємець
Шухман Марк Михайловичфізична особа-підприємець
Мороз Сергій Анатолійович тимчасово не працює
Бобик Володимир ЯрославовичПАТ “Новомосковське РВП Агротехсервіс”

Голова Правління

Іванов Олександр Олексійович пенсіонер
Білик Анатолій ГригоровичГолова Дніпропетровської обласної профспілкової організації
Нестеренко Вадим Григорович Народний Депутат України

http://www.novomoskovsk-rada.gov.ua/static/chleni-vikonavchogo-komitetu

 

Також до тарифу включили амортизаційні відрахування в розмірі 1,69 грн/Гкал.

Таким чином службові особи КП «Новомосковськтеплоенерго» привласнили грошові кошти комунального підприємства шляхом зловживання службовим становищем, вважають в прокуратурі.

Для того, щоб розібратися в даній ситуації, підтвердити ти спростувати свої підозри, прокуратура звернулася до суду з проханням провести позапланову перевірку в КП «Новомосковськтеплоенерго». Суд дане прохання задовольнив.

 

 

P\S Так що шановні городяни не дивуйтесь коли прийдуть рахунки на опалення, це все  на розвиток виробництва та (ВИРОБНИЧІ ІНВЕСТИЦІЇ!)

Також ви бачили поіменно кому  у цьому дякувати!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://nasamari.dp.ua/novosti/18277-prokuratura-pidozryuye-shho-v-novomoskovsku-navmisno-zavishhili-tarif-na-opalennya.html