У Новомосковську самозахват території не встановленими особами

Як ми вже повідомляли, у Новомосковську наприкінці червня цього року на газоні перед будинком № 46 по вулиці Гетьманській працівники КП”НККП” спиляли всі дерева. Молоді  8- річні декоративні клени пересадили в 40 градусну спеку під будинок, після чого ті, звичайно ж, посохли.

 

   Як повідомив обуреним мешканцям будинку депутат міської ради від партії зелених Роман Лєбєдєв, роботи проводяться у зв’язку з подальшим розміщенням на всій території цілого ряду кіосків. І навіть продемонстрував схему їх розміщення.

Відповідно до” плану Лєбєдєва”, лотки поставлять передом до проїжджої частини вулиці і задом до вікон багатоповерхівки.

       Жителі захвилювалися: вперше про це чують,  їхньої думки про таке ніхто не питав. Погодьтеся, не дуже радісна картинка, коли з вікна бачиш задвірки торгових точок, під будинок тобі складають сміття і виливають змиви з прилавків. Не виключено, що там же і туалет влаштують. Під своїми будинками депутати такого не роблять, а іншим -будь ласка, отримайте!

      Четвертого липня  жителі будинку направили колективне звернення на ім’я  в.о. міського голови Горошка С. з вимогою припинити встановлення кіосків та провести громадські слухання з мешканцями Із залученням керівництва міста з обговоренням піднятого питання.

Пройшло 4 місяці, відповіді на своє звернення люди не отримали й досі.

       Тим часом в рекордні строки (ось так би скрізь!) між магазинами АТБ і “Карат” впритул до дороги вздовж будинку уклали тротуарну плитку. Хто це зробив, невідомо, але фінансування з бюджету міста на ці цілі не виділялося. Отже, приватні гроші зацікавлених осіб?

Тобто, любителі генделиків не вгамувалися.

      Нашій редакції з офіційного повідомлення виконкому стало відомо, що незважаючи на те, що встановлення так званих МАФів( малих архітектурних форм) за законом повинно проводитися лише згідно проектної документації чи за рішенням виконкому, жодних заяв до виконкому про встановлення кіосків у цьому районі міста не надходило.

Тобто, фактично мова йде про нахабний самозахват території не встановленими особами (зробимо вигляд, що не знаємо, хто тут розширює свій бізнес).

       Тому редактор газети” Новомосковська правда” звернувся до прокуратури з проханням провести перевірку і у разі наявності підстав порушити кримінальне провадження за ч.2ст.197-1ККУ (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).

 З відповіді прокуратури:

“У зв’язку з набранням 26. 10.2016 року чинності закону України “Про прокуратуру, здійснення функції нагляду за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами в частині проведення перевірок органами прокуратури не передбачено…”

Отже, спасіння потопаючих- справа рук самих потопаючих.

Звертаємося до поліції- з тим же проханням -порушити кримінальне провадження, захистити інтереси жителів, припинити незаконне будівництво.

З зідповіді начальника поліції:

“Під час проведеної перевірки не було виявлено обставин, що могли свідчити про вчинення кримінального правопорушення. В разі незгоди з прийнятими рішеннями можете оскаржити його в Новомосковському міськрайонному суді”.

Александр Иванович Чипец (керівник Новомосковської поліції)

Похожее изображение

 

Поки закінчиться судова тяганина, кіоски треба буде вже міняти бо заіржавіти встигнуть...

Глухий кут? Тоді редактор особисто звернувся з листом до в.о. міського голови Новомосковська. Запитав, за рахунок яких коштів і на яку суму проведені роботи зі спилювання і пересадження дерев, видалення двох рекламних щитів на клумбі, та улаштування нової тротуарної доріжки.

Нащо нам пояснили, що копають там, бо у водоканалу виникла раптова необхідність провести аварійно-відновлювальні роботи на водопровідній мережі.

Ніколи тут проблем не було, а тут на тобі- грандіозні ремонтні роботи, та ще й не просто шматок труби замінили, а проклали нові пластикові труби.

І це, мабуть просто так співпало, що зробили це лише на ділянці перед 46-м будинком.

      “Шодо питання, на яку суму проведені роботи повідомляємо наступне: у відповідності до абз. 5. п. 6. постанови №1045, сплата відновної вартості зелених насаджень не проводиться у разі проведення ремонтних та експлуатаційних робіт мережі водопостачання та водовідведення,- читаємо у відповіді чиновників. – Щодо видалення рекламних конструкцій та улаштування тротуарної доріжки, то дані роботи виконані власниками рекламних конструкцій без залучення бюджетних коштів”.

Отже, судячи з відповіді підписаної в.о. міського голови Юрієм Карачевцевим, у Новомосковську з’явилися справжні меценати, які віддають “десятину” від свого доходу на добрі справи. Їхні рекламні плакати прибрали з клумби, а вони не образилися, а навпаки- радіють, і на знак безмежної подяки витратили на тротуар!

То від цих депутатів снігу взимку не випросиш, а то раптом вирішили за власний кошт тротуар зробити, причому поруч з уже існуючим тротуаром. Тепер тут, як ніде у місті, 2 тротуари, що йдуть паралельно один одному на відстані 6 метрів.

        І хто повірить у їх добрі наміри? Зрозуміло, що у відповіді просто нічого було писати, адже законних підстав для будівельних робіт немає. Але ж не вигадувати таку маячню! За цією логікою тепер треба позносити по місту всі рекламні плакати, щоб їх власники на радощах від такого щастя скрізь уклали нові пішохідні доріжки.

Тоді хоча б раз Новомосковськ прославився на всю Україну гарною новиною.

        Тепер, після того, як наміри депутатів -бізнесменів з розміщення кіосків набули небажаного для них розголосу і збурили невдоволення жителів, з цією ідеєю тимчасово затихли. Воно й зрозуміло попереду можливі вибори. Якщо так, то не виключено, що серед зими новоявлені “зелені меценати” кинуться вже не пиляти, а висаджувати дерева, звичайно ж, під об’єктивами телекамер. Адже переобратися на новий термін їм  неодмінно треба, бо хто ж вершки зніматиме з кіосків, встановлення автономного опалення і багато чого іншого?

Картинки по запросу фото карачевцев юрий новомосковськ

Тепер  керівники міста на запитання жителів щодо кіосків округлюють здивовані очі:”А хто вам сказав, що вони тут будуть? “Отже, принишкли, щоб  не будоражити  громадськість.

Що ж, побачимо після виборів…

Але і це вже хоч невеличка, хоч тимчасова, але перемога жителів над про владним хаосом. Якби мовчали,- уже б шаурма смерділа у вікна.

   А водоканал свої роботи наразі завершує.

На будівництві вже не видно, як раніше, щоденних “прорабів” депутата Романа Лєбєдєва, першого заступника міського голови Юрія Карачевцева, члена виконкому Володимира Кісєльова та Кардашова Олега (всі- представники партії зелених).

 

Кардашов Олег    член виконкому,представник “партії зелених”

Картинки по запросу фото карачевцев юрий новомосковськ

 

Юрій Карачевцев    перший заступник міського голови ,представник “партії зелених”

Картинки по запросу фото карачевцев юрий новомосковськ

 

депутата Роман Лєбєдєв   представник “партії зелених”

Картинки по запросу фото киселев владимир новомосоквск украина

Володимир Кісєльов  член виконкому,представник “партії зелених”

Чому на відвертий безлад не реагує міська влада? Городяни з цього приводу одностайні:” А вона взагалі є?” Тому кожен, хто вхожий до владних кабінетів, і робить усе, що заманеться.

І управи на них немає.

Поки що немає...