Депутати та активісти селищ Гвардійське та Черкаське планують звернутися до Верховної ради та Кабінету міністрів у зв’язку з блокуванням процесу створення їх ОТГ та децентралізації в Новомосковському районі

 Звертаються до Вас небайдужі долею України, мешканці військових містечок смт Черкаське та смт Гвардійське, Новомосковського району, Дніпропетровської області. 
У нас саботується проведення децентралізації, а саме : «великі пани» в особі депутата Верховної ради Нестеренка В.Г. та його поплічників Горошко С. Г. (секретар Новомосковської міської ради), який майже два роки не допускає до виконання обов’язків законно обраного народом голову Новомосковської міської ради пана Літвіщенко В. І. Також в цьому угрупуванні фігурує Білик А.Г. депутат Дніпропетровської обласної ради.

Всі ці особи перефарбувались з «регіоналів» в БППшніки, коли почули , що пахне смаженим. Мало того , що вони займаються рейдерством, так вони ще вирішили зробити децентралізацію по-нестеренківські, тобто об’єднати 66 селищних рад в одну ОТГ, з центром у Новомосковську, почали лякати людей:- якщо не підете в Новомосковську ОТГ, ми вас не пустимо до районної лікарні і до всіх інших соціальних сфер.

Пану Нестеренку В. Г. це потрібно для того, щоб спокійно «віджимати» землі у людей та малих фермерських господарств. Про це на засіданні комітету ВР України з питань аграрної політики та земельних відносин вже наголошував голова Асоціації фермерів Дніпропетровської області Гайворонський А.І.

        Ситуація яка бентежить саме нас – населення, яке тісно пов’язане зі збройними силами (95% населення військових містечок смт Черкаське та смт Гвардійське, Новомосковського району, Дніпропетровської області пов’язані зі службою в ЗСУ) а це і кадрові військові, і пенсіонери, і сім’ї військовослужбовців, а саме головне діти військовослужбовців, у наших містечках військові – це вже династія, від дідів до онуків, тому що більшість тих, хто тут народився, йдуть захищати Батьківщину. І саме цим людям депутат ВР України Нестеренко В.Г. робить життя дуже нестерпним. Наразі за його ініціативою зроблена спроба ліквідації комунального підприємства Новомосковський райводоканал, яке поставляє питну воду до наших населених пунктів, без зазначення альтернативного підприємства з водопостачання в районі. Вже тиждень, починаючи з 24 вересня 2017 р. 10 тисяч мешканців містечок та декілька військових частин отримують воду з незрозумілим графіком по пару годин на добу.

          Ще один поплічник пана Нестеренка В. Г, голова Гвардійської селищної ради, Новомосковського району, Дніпропетровської області Жилінський В.Г., за наказом Нестеренко В. Г, подає позов до суду, про заборону проводити Дніпропетровській обласній державній адміністрації будь які заходи , щодо об’єднання смт Черкаського та смт Гвардійського в одну спроможну об’єднану територіальну громаду. А це все тому, що ми маємо доволі великий бюджет, який наразі «пиляється» районом під керівництвом Нестеренка В. Г. Він стільки разів не був на засіданнях ВРУ, скільки буває на засіданнях Новомосковської райради, де все вирішує тільки він особисто.

          Тому ми, депутати селищних рад смт Черкаського та смт Гвардійського , від себе особисто та від імені наших виборців, заради майбутнього наших дітей та нашої Батьківщини, звертаємось до Вас по допомогу в боротьбі з цими перевертнями, які не дають довести до кінця те, за що стояли хлопці на майдані і за що гинуть на сході. Створення об’єднаної територіальної громади надасть нам можливість вирішити насущні проблеми, пов’язані з житлово-комунальним господарством , суспільними проблемами мешканців та майбутнім наших дітей, які накопичилися у військових містечках за останні десятиріччя. Але зазначені дії можновладців брутально порушують права людей, по добровільному об’єднанню територіальних громад та зневірюють громадян України, мешканців даних населених пунктів в реальну можливість вирішення купи проблем, які вже давно на часі.

З повагою , депутати Черкаської селищної ради та депутати Гвардійської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області.

 

Yulia Litvinenko