Новомосковские СЛУГИ НАРОДА НАПЛЕВАЛИ НА НАРОД (ВИДЕО)

Лише після хвилі народного гніву, пов’язаного зі спиляними голубими ялинами на площі Героїв, міська влада привідкрила завісу таємничості над проектом ремонтних робіт. І вияснилося, що дерева пиляють незаконно

        Усі ми чудово пам’ятаємо популярну фразу з роману “12 стульев”: “Утром деньги – вечером стулья”. Так, в принципі, й повинно бути. І лише аферист Остап Бендер намагається змінити цю формулу, щоб втекти, не заплативши. Аналогічний сценарій спробувала розіграти у Новомосковську міська влада. Спочатку почали ремонт центральної площі міста, а потім згадали, що забули показати і розказати городянам, що вони надумали там зробити на 80 мільйонів.

Спочатку попиляли на дрова молоді дерева на площі, а потім згадали, що по закону для видалення дерев потрібно спочатку скласти акти обстеження їх стану. Втім, навіть не самі згадали – громадськість підказала своїми протестами.

Нічого дивного, як і нічого нового, в діях нуворишів від влади немає. Вони, користуючись мовчазною згодою населення, вже звикли діяти підпільно, безсоромно ділити бюджетні гроші потай від людей і навіть не червоніти.

          У березні 2017 року було відкориговано раніше виготовлений проект реконструкції площі Героїв. Одразу ж, 16 березня, зібравшись на хлібозаводі, депутати передали права замовника і всю проектно-кошторисну документацію до обласного департаменту ЖКГ. З городянами щодо проекту ніхто не радився, для людей його не оприлюднювали, громадських слухань не проводили. Як виявилося, навіть багато з депутатів, які дружно піднімали руки на закритій сесії, голосували “всліпу”. Переможцем тендеру на виконання робіт із сумою в 80 мільйонів гривень стала скандально відома у Новомосковську фірма “СК “Стройінвест”. Кошти виділили з Державного бюджету України. До кінця 2017 року планується виконати роботи на тій стороні площі, яка примикає до Вічного вогню, вартість робіт – 35 млн.грн. Іншу сторону площі робитимуть наступного року, кінцевий термін завершення – 31.12.2018р.

 

Директор фірми “СК “Стройінвест”

Картинки по запросу фото денис островский стройинвест

Згідно з проектом, реконструкції заважають дерева – ялини, модрини, клени, шовкуни, берізки, горобина, липа – їх усі повинні спиляти. Середній вік дерев – 18 років. Замість них обіцяють висадити зовсім молоді дерева і квіти.

         4-го вересня на площі впали перші голубі ялинки і берізки. Жителі навколишніх будинків забили тривогу, активісти негайно прибули на площу і зупинили варварство, яким особисто керували заступники міського голови Юрій Карачевцев і Костянтин Морозов та начальник управління ЖКГ Станіслав Сігіда. І тут виявилося, що на руках у будівельників немає пакета обов’язкових документів, без яких роботи проводити забороняє закон. Чиновники і будівельники, щоб заспокоїти людей, тут же заявили, що одумалися, що вирубки дерев більше не буде. На вимогу городян пообіцяли назавтра представити проектно-кошторисну документацію на ремонт площі і акти обстеження дерев, що підлягають спилюванню, запевнивши, що ці документи уже везуть з області. Але слова не дотримали: ледве активісти розійшлися, дерева продовжили пиляти, а наступного дня, 5-го вересня, документацію не показали. І знову дали нові обіцянки – акти покажуть 8 вересня, коли міська влада нарешті надумала розсекретити проект ремонту площі. А Станіслав Сігіда на камери двох обласних телеканалів пообіцяв, що уже з цієї хвилини точно вже ніхто нічого не пилятиме. І знову обман, про що ми розповімо нижче.

 

8-го вересня у виконкомі відбулася так звана презентація проекту реконструкції площі, під час якої цього проекту так і не показали. Показали лише мультик, як у фонтані литиметься вода, і кілька зроблених у фотошопі ескізів з видами майбутньої площі.

           Виступаючи на презентації, представниця проектної організації розповіла, що на площі планується замінити труби каналізації і водопостачання. Облаштують клумби з системою зрошення, гранітні лавки, камери спостереження. На місці нинішнього фонтану буде клумба, а новий фонтан розміром 25х20 метрів і об’ємом 250 кубів зроблять на місці колишнього па­м’ятника Леніну. Напір води у фонтані сягатиме по висоті даху навколишніх п’ятиповерхівок. Струмені води підсвічуватимуться, лунатиме музика. Водовідведення фонтану зроблять в систему дощової каналізації. Пішохідні доріжки викладуть плиткою, стилізованою під український орнамент. Вздовж житлових будинків, що примикають до площі, будуть парковки автомобілів. Нові дерева, які хочуть насадити (всього 247 шт. висотою від 3 м) підбирали так, щоб їм був не потрібний щоденний полив для того, щоб вони прижилися. Плюс зроблять так, як просив замовник – на площі не буде високорослих дерев, вони заважають (кому лише?!)

           На всю презентацію Сергій Горошко відвів одну годину. Передбачався виступ представника проектної організації і запитання від громадськості. Але вийшло як завжди: показали красивий відеоролик, виступила проектант, а потім слово надали депутату Олексію Фрейдіну, який розмовляв, поки в залі не почали вигукувати, щоб не затягував час. Присутні активісти встигли задати лише одне питання Роману Лєбєдєву, який запевняв, що спочатку треба все розрушити “до основанья, а затем…” Далі і до кінця презентації був лише бенефіс Лєбєдєва – він усіх перекрикував, так і не відповівши на поставлене питання, хто ж понесе відповідальність за незаконно, без актів, спиляні дерева. Йому неодноразово нагадували, про що його запитували, здійнявся гамір, що стало підставою для в.о. міського голови сказати всім “до побачення” і за­пропонувати, що якщо в когось є питання, звертатися у виконком в письмовому вигляді.

            До слова, презентацію провели в малому залі виконкому, куди всі бажаючі, звичайно, не помістилися – стільці завчасно зайняли депутати і працівники виконкому, а городяни стояли щільною стіною за їхніми спинами. Дідуся з паличкою, який прийшов послухати і захотів сісти на вільне місце скраю в президії, нахабно витурили: не для тебе! У відповідь на зауваження один із заступників міського голови з кому­ністичним партбілетом у кишені заявив: “Хай дома сидить, якщо йому 90!” Відчувається, що старі партійці недопрацювали, не розповіли молодому колезі, що раніше навіть з жовтенят чи з піонерів могли виключити, якщо ти не поступився місцем бабусі в автобусі. Ленін вдруге перевернувся в мавзолеї. А жоден посадовець так і не звільнив місце ні жінкам, ні дідусям з бабусями. Вибори ж не завтра…

Жителі будинків, розташованих навколо площі, в пустоту гнівалися щодо намірів облаштувати під їхніми вікнами парковочні місця для автівок, їх ніхто не хотів слухати.

           

 

           

ЗЕЛЕНІ ПРАВИТЕЛІ

 

Не надали слова й голові громадської ради при дер­жав­ній екологічній інспекції Дніпропетровської області Тетяні Лампіці, яка спеціально приїхала на презентацію. Але завдяки її напористості, завдяки конкретним, як кажуть, “не в бровь, а в глаз” питанням і вимогам го­родянам нарешті показали акт видалення дерев. Тетяна одразу назвала купу порушень, які допущені при його складанні. Найперше – акт датовано 5-м вересня, а напередодні, 4 вересня, за свідченнями активістів, було спиляно 73 дерева. Виходить, що спиляні незаконно. Більш того, ордер на видалення зелених насаджень, підписаний Юрієм Карачевцевим, взагалі датований 8-м вересня, бо лише 8-го вересня виконком прийняв відповідне рішення. При цьому, починаючи з 4-го вересня, щоденно спилювалися дерева. Повний бардак!

Даремно на презентації простояв зі своїми ескізами для площі наш знаменитий земляк Володимир Москаленко. Скульптури посадовцям не цікаві, на них, очевидно, не заробиш.

         Всі розійшлися – питання залишилися. Наприклад, у яку копійчину обійдеться місту обслуговування такої площі. І за чий рахунок буде цей бенкет? Наприклад, вода для фонтану, для поливу, робота насосів буде оплачуватися з міського бюджету чи спишуть на втрати водоканалу? Поки що про це влада не говорить, але якщо втрати, то вони будуть тихенько, під традиційне мовчання ягнят, включені в тариф на воду і за них постійно платитиме кожен городянин. Може хтось із горластих депутатів чи заступників міського голови візьме на себе ці розходи, в першу чергу ті, хто розставляє по місту свої кіоски? Якщо ніхто з хапуг не розщедриться, тоді це – бенкет під час чуми, та ще й з кишені жителів. Ще питання: як часто при пустій міській казні вмикатимуть підсвітку фонтану – лише на свята чи щовечора? Тоді навіщо вона? Щоб під час роздачі голодному виборцю “хлеба” було ще й “зрелище”? Одну красиву, але нікому не потрібну річ у центрі міста вже встановили – з круглої рекламної конструкції повинні були громоголосно віщати на пів-Новомосковська про неймовірні успіхи міської влади. І що – мешканці навколишніх будинків готові були диверсію вчинити, аби лише втихомирити новомодного монстра, що заважав їм відпочивати. Хтось бачив хоча б одного перехожого, який би зупинився перед екраном і слухав, про що там говорять? З дорогої цяцьки тішаться, мов діти, лише самі депутати. Те саме буде і з фонтаном, коли підрахують витрати. А вихід у них один – все повісити на кишені городян.

          Хочеться вірити, що площа Героїв не повторить долю площі перед Троїцьким собором. Її теж робили через того ж замовника – обласне управління ЖКГ. Як і зараз, запевняли, що, вбехкавши купу державних грошей, місто отримає унікальну, неповторну площу зі сквером, де на клумбах ростимуть чудо-дерева, а на них співатимуть райські птахи. Сьогодні там немає жодної лавочки, а лічильник води опломбований. Та й сама площа після завершення ремонту досі знаходиться на балансі обласного УКСА. Бо в тюрму ніхто не хоче, надто багато розбіжностей між проектом і реально виконаними роботами.

         А історія зі спилюванням дерев таки мала продовження, бо чиновники у Новомосковську – брехуни. В суботу, 9 вересня, в офісі громадської організації “Наш Новомосковськ”, який розташований поруч з площею Героїв, зібралися активісти, яким не байдужа доля міста. Вони запросили екологів з обласного центру і обговорювали законні шляхи захисту залишків зелених насаджень у Новомосковську. Та їхні дискусії перервали схвильовані жителі, які повідомили, що на площі знову гуркочуть мотопили і падають ялини. Всі кинулися на місце події. Там вирізкою дерев керував особисто генеральний директор СК “Стройінвест” Денис Островський, причому в оточенні особистих охоронців і тітушок. Цей “герой” забрав і розбив телефон активістки Ірини Ялової, а охоронець вдарив Сергія Рєзніка, який намагався за неї вступитися. Викликана на місце події поліція виявила у одного з охоронців будівельного “царя” ніж і пістолет Макарова, на но­сіння якого у нього дозволу не було. Написані заяви про скоєння злочинів. Обласні екологи поїхали в шоці від Новомосковська з намірами розповісти про беззаконня на всеукраїнських каналах.

          До речі, і депутати, що були присутні на презентації проекту реконструкції площі у виконкомі, прибули туди з охороною. Це теж не новина: згадайте підставу, чому сесії проводяться за парканом приватних охоронюваних підприємств – депутати переживають за своє життя і здоров’я. Здається, це вже пішла поголовна манія переслідування у тих, хто трамбує чемодани краденими народними грошима.

          Чому “Стройінвест”, попри обіцянки чиновників, пиляє дерева, зрозуміло. Затримка з роботами – це затримка з виплатою їм грошей. А те, що якийсь там Сігіда обманув, то це нічого страшного, бо він, як і добра частина депутатів, не місцевий, йому осуд людей – до лампочки, як і доля міста. З тієї ж причини – бо на кону мільйони.

           Хто виключає ситуацію, що років через 15 – 20 у місті не будуть правити бовдури, які надумають попиляти і ці, насаджені у 2017-2018 рр. деревця – і так далі по замкненому колу. А місто тим часом залишатиметься лисе, голе, бетонне, в хмарах пилюки і концентрованого вуглекислого газу.

Після презентації ми звернулися до екологів із запитанням, що вони хотіли, але не змогли донести до відома влади і городян. Тож слово професіоналам.

Дмитро Мінаєв, майстер зеленого господарства КП “НККП”, член громадської організації “Всеукраїнська екологічна ліга”:

– Показаний в.о. мера акт обстеження зелених насаджень, що підляга­ють видаленню на площі Героїв, оформлений неправильно, тобто він не­дійс­ний, і можна констатувати, що він на сьогоднішній день відсутній і дерева спиляні незаконно. Акт фіктивний з декількох причин. По-перше, члени комісії на чолі з її головою Юрієм Карачевцевим неправильно вказали навіть види дерев, що ростуть на площі, їх висоту і діаметр стовбурів. Складається враження, що вони підписували акт, не виходячи з кабінетів.

По-друге, обов’язковою умовою акту є зазначення в ньому відновної вартості зелених насаджень, тобто скільки коштує кожне спиляне дерево. Її не вказали в акті, пославшись на пункт 6 Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабміну № 1045 від 2006 року. А це обман. У пункті 6 сказано, що в разі реконструкції об’єктів благоустрою, що проводиться за рахунок бюджетних коштів, не проводиться сплата відновної вартості зелених насаджень. Не проводиться саме сплата! Але в акті вартість обов’язково повинна бути вказана. Люди повинні знати, яку матеріальну шкоду буде нанесено довкіллю у разі видалення дерев, і мати змогу співставити, чи воно того варте, і чи не міняється шило на мило. Це, до речі, чітко прописано в пункті 4 цього ж Порядку, який посадовці читали лише там, де їм вигідно. Проектно-кошторисну документацію ніхто не показує, а в ній ця вартість повинна бути за­значена. Навіть я на своїй посаді марно б’юся півроку зі своїм же керівництвом, але ознайомитися з документами не можу.

Третє. Акт підписаний не всіма членами комісії, очевидно, робився він поспіхом. До речі, усвідомлюючи, що акту у влади немає, я ініціював незалежне обстеження дерев на площі і складання акту, який у якості голови комісії підписала доцент кафедри садово-паркового господарства аграрно-економічного університету Олена Пономарьова. Цей акт і той, що наступного дня бігом-бігом зробили у виконкомі – немов про дві різні площі.

Четверте. Проект ремонту площі тримали в таємниці від громадськості, і саме тому заплановане розміщення парковок під людськими вікнами викликало такий резонанс жителів. До того ж, на фотовізуалізації були показані і ряди магазинів вздовж парковок. Жителям про це також нічого не відомо, їх ніхто про це не питав. Чи не натикають і на площу купу зловонних кіосків, як це зараз відбувається по всьому місту? Потім з ними боротися буде пізно. А влада відмовчується.

П’яте. На моє тверде переконання, такий проект повинен був пройти архітектурний конкурс. У нормальних містах усі варіанти виставляються на обговорення громадськості, проводяться слухання, голосування. Попри це, наша влада вчепилася за один-єдиний ва­ріант. Ну це зрозуміло чому.

           Наступне. Проектувальники використали давнішній проект реконструкції площі, який (і це не заперечують посадовці) розроблявся ще кілька років тому. За нього тоді проектантам повинні були заплатити гроші з міського бюджету. Нинішні проектанти взяли той проект, внесли деякі зміни, так би мовити, осучаснили, і, за свідченням ряду депутатів, за це отримали, наче вони його розробляли “з нуля” – під 800 тисяч гривень. Я з колегами-активістами пробував знайти в системі Prozorro тендер на виготовлення цього проекту – і не знайшов! Це вже інформація і сигнал для контролюючих органів.

На площі в районі Вічного вогню сьогодні залишаються живими тільки три ялинки біля пам’ятника чорнобильцям, там територія вже гола, мов пустеля. І не факт, що завтра дерева там ще будуть височіти…

Тетяна Лампіка, голова громадської ради при державній екологічній інспекції Дніпропетров­ської області:

– Цей проект зроблений, наче для пустелі. Його не прив’язали до вже існуючих зелених насаджень, які справді є окрасою площі Героїв. Вірніше, вже були. В усьому світі кожне деревце при будівництві дбайливо оберігають від ушкоджень. Тож, безумовно, і в Новомосковську від самого початку проектанти повинні були вписати існуючі молоді й гарні зелені насадження у свій проект. Або закласти в проект пересадження дерев – такі технології в області є, є спеціальні автомобілі, це не проблема – пересадити доросле дерево. Бо півтори сотні дерев, які, не задумуючись, просто списали в утіль, могли б стати чималим сквером, і він радував би жителів якогось мікрорайону, бо дерев у вас у місті вочевидь замало.

Для мене справжнім нонсенсом є те, що новомосковські депутати від Партії Зелених не тільки нічого не роблять для порятунку цих дерев, а навпаки – виправдовують їх знищення!

   

 

          В цілому ж, такі значущі проекти треба виставляти на обговорення громади, радитися, враховувати пропозиції й зауваження людей. З 1 січня 2018 року вступають в силу зміни до законодавства щодо обов’язковості громадських слухань при проведенні робіт, які мають вплив на довкілля. Це унеможливить подібні ігнорування місцевою владою думки городян. А для новомосковських чиновників нинішні протести людей, сподіваюся, стануть гарним уроком на майбутнє.

         Тепер по суті проекту. Він вкрай недосконалий і суперечливий з багатьох точок зору. Наприклад, візьміть хоча б одкровення проектанта, яка заявила, що, виконуючи вимогу замовників, на площі будуть висаджені лише низькорослі дерева й кущі. А де комфорт, де тінь? Чи це площа виключно для вечірніх прогулянок?

У проекті значиться, що встановлять гранітні лавочки. Хто всидить у літню спеку на гранітній плиті та ще й без тіні? Тому вдень на лавочках буде безлюдно.

Та й стосовно граніту… На Катерининському бульварі у Дніпрі встановили ка­м’яні лавочки. Екологи замірили на них рівень радіації – вони фонять, вони мають підвищену радіоактивність! Чи прийде адекватна людина посидіти на такій лавочці з дитиною?

Або візьміть стоянку машин вздовж будинків по периметру площі. Я не почула, щоб у проекті був передбачений визначений законодавством збір і очистка стоків від автівок. Бо інакше жителі нюхатимуть розлитий бензин, а відпочивальники ходитимуть по масляних калюжах.

І ще багато інших претензій до проекту, який виготовлений однобоко, непрофесійно, без врахування екологічних факторів. А це, яку б красиву площу ви не отримали, головне, бо пов’язане зі здоров’ям людей.

І наостанок коментар Сергія Рєзніка, безпосереднього учасника акцій на захист дерев:

– Ситуація навколо реконструкції площі – черговий приклад того, що стрункої концепції розвитку міста та міської інфраструктури у тих, хто сьогодні називається міською владою, немає. Це також приклад того, що будь-яку гарну ідею може згубити нерозсудливе виконання. І ось що я маю на увазі.

             Будь-яка реконструкція починається з проекту. Відомо, що проект реконструкції площі Героїв був виготовлений однією з новомосковських проектних орга­­ні­зацій навіть без оголошення тендеру, тобто, його без­альтернативно, без розгляду інших пропозицій віддали в роботу певній фірмі. За проект заплатили близько 800 тисяч гривень з міського бюджету. Потім ця проектна фірма раптово зникла, припинила своє іс­нування – і кінці в воду. Впевнений, що якби був оголо­шений конкурс, були б і інші пропозиції, можливо, й кращі і візуально, і функціонально, і дешевші фінансово.

             Щодо суті проекту, то з людьми ніхто не радився, громадських слухань з його обговорення влада і не думала організовувати, все робилося пошепки, в тиші кабінетів. Тому городяни досі поняття не мають, що собою являє цей проект, зокрема, екологічні наслідки його реалізації. Обурення у людей викликало те, що реалізація проекту почалася зі знищення усіх зелених насаджень, які є на площі. Те, що майже всі вони в чудовому стані і радують око, ні в кого сумнівів не викликає. Ні в кого, крім влади, яка замовила саме такий проект, де унікальні дерева пускають на дрова. А можна було запланувати пересадження тих двох десятків 12-метрових голубих красуней-ялинок, яким підписали смертний вирок, хоча б на подвір’я шкіл, дитсадків або кудись у двори. Наскільки б там стало веселіше орга­нізовувати дозвілля і свята! Зараз на площі бульдозерами згрібають і металеві лавочки, яким при хазяйському підході були б раді будь-де.

             Хочу ще раз підкреслити, що ні я, ні наші активісти не проти самої реконструкції, не беручи до уваги доцільність саме зараз витрачати 80 мільйонів на ремонт площі, а не на вирішення більш нагальних проблем. Якщо знайшлися зайві мільйони і вони підуть на розвиток міста, – ми “за”! Але все повинно робитися відкрито для громади і підконтрольно громаді. Ми ж спостерігаємо повне ігнорування вимог законодавства. Дозвільні документи на спилювання дерев нахабно робляться заднім числом. У підсумку це викликало значний резонанс серед городян. Не отримавши відповідей на елементарні питання, люди примусили керівництво міста провести запізнілу презентацію проекту і відповісти, що і яким чином буде робитися. Але і презентація фактично не відбулася, її зірвали самі ж депутати, які влаштували гармидер, і під цей шумок в.о. мера оголосив зустріч завершеною. Бо відповідати на колючі питання – означало визнати свої проколи.

              Стосовно подій на площі минулої суботи, то вони стали наслідком обману людей з боку посадових осіб виконкому. Адже вони кілька днів поспіль запевняли активістів, що припинять пиляти дерева. Але всі, хто був присутній у суботу в офі­сі нашої громадської організації на зустрічі з обласними екологами, стали свідками, як на наших очах знову почали падати красуні-ялинки. Виникло силове протистояння між беззахисними жінками з одного боку і особистими охо­ронцями директора будівельної фірми зі зграєю тітушок – з іншого. Поліція ви­явила у них зброю, на носіння якої дозволів немає. Що це за будівельники зі зброєю в кишенях? Невже місто знову поринає у лихі 90-ті? Усе це збурення громадськості – результат недотримання посадовцями процедури реалізації проектів.

А теперь предлагаем Вам познакомиться с строительной компанией СК «СТРОЙИНВЕСТ»

 

 

Да уважаемые горожане, Вам не показалось!!

           Чого ми прагнемо? Зараз спиляні дерева вже не повернеш. Але ми вживаємо юридичних кроків для того, щоб отримати висновки компетентних органів стосовно порушень природоохоронного законодавства. Ми хочемо знати конкретні прізвища порушників і домогтися, щоб вони були покарані за службову халатність, а не виключено – що й за посадові злочини.

           Колишній керівник Новомосковська також натворив немало бід довкіллю міста, і все було спущено на гальма. Така безкарність спонукає до нових злочинів. Тому ми будемо наполягати на повторній всебічній експертизі проекту, який не витримує жодної критики. Я переконаний, що сьогодні треба терміново вносити зміни в проект, щоб спасти хоча б ті дерева, які ще залишилися, але яким вже підписаний смерт­ний вирок.

              До речі, в суботу, як я вже сказав, до нас приїжджали дніпровські екологи, які розповіли, що одна така голуба ялина, тільки на 3 метра нижча, коштує близько 10 тисяч доларів. І забезпечені люди готові викладати такі гроші, аби лише мати таку ялинку у себе в дворі. Тому пускати їх на дрова – це не просто варварство, а рідкісні дурощі.

Хочу підкреслити, що наші юридичні зусилля жодним чином не заважатимуть роботі будівельників. Якщо вже площу розрили, то нехай працюють.

             З білбордів, розвішаних по місту, я читаю слова директора компанії “Стройінвест”: “Давайте побудуємо місто нашої мрії!” Різниця в тому, хто як бачить для себе місто своєї мрії. Якщо це місто, де влада займається відмиванням бюджетних грошей, якщо це місто, де депутати ховаються від своїх виборців, якщо це місто, де одна будівельна організація робить по місту всі ремонти, виграючи протягом двох років усі тендери, де одні металопластикові вікна заміняють на інші, де править кладовищенська мафія, де щороку лише роблять вигляд, що ремонтують дороги, де влада не звертає уваги на тротуари, де кожен шматок землі намагаються заставити кіосками з пивом і шаурмою, а не засадити деревами, якщо це місто, де в угоду деяким міським депутатам пиляють дерева, щоб поставити туди незаконні газові заправки і т.д., – то це місто не моєї мрії! Впевнений, що зі мною солідарні більшість городян. Бо всі хочуть дихати свіжим повітрям, а не кіосками.

           Відповідь для всіх очевидна: ми всі хочемо жити в красивому місті, де виконуються закони, де підтримується правопорядок, де є нормальне відношення влади до людей. Саме за таке місто ми разом з активістами боремося і будемо наполегливо йти до досягнення цієї мети.

Кожен, кому не байдужа доля міста, може до нас приєднатися. Цей кричущий безлад не може тривати вічно, Новомосковськ стане містом нашої, а не “їхньої” мрії!

 

P.S.  стало відомо, що активного учасника акцій протесту, майстра зеленого господарства КП “НККП” Дмитра Мінаєва звільнили з займаної посади.

А на рекламному екрані в центрі міста продовжує крутитися зухвалий лозунг: “Новомосковськ – найкраще місто в Україні!”