Три мільйона на ремонт спортмайданчика-мало? Та візьміть ще півмільйона, нам не шкода!!!

 

 

           У Новомосковську чиновники так майстерно навчилися “пиляти” бюджет, що навіть тирси народу не залишають. Кілька місяців тому управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Новомосковської міської ради провело тендер по визначенню підрядника, який реконструюватиме спортивний майданчик СЗШ №2 і зробить поле для міні-футболу. Виграла найдорожча із запропонованих пропозицій- від фірми СК Стройінвест, вартість робіт склала 3 млн.200 тис.грн.

          Одна з фірм,яку відсторонили від участі в тендері,подала скаргу на рішення тендерного комітету,де зазначила ряд порушень,які свідчили про упередженість у виборі переможця. Скаргу розглянув той же тендерний комітет!!!, на дії якого була подана скарга. І відхилив її, бо визначенний строк подачі скарг минув.

Реакції на вказані у скарзі порушення-нуль. Висновки якщо й зроблені, то доволі дивні. Судіть самі.

        Як було вже зазначено, виграла найдорожча пропозиція. А за два тижні до нового року тендерний комітет управління ЖКГ і КБ збирається знову. На порядку денному- те саме питання, яке розглядали два місяці тому- реконструкція спортмайданчика. Звучить питання так : “Проведення переговорів з учасником що до проведення переговорної процедури закупівлі додаткових робіт по реконструкції спортивного майданчика СЗШ №2”.

 

Картинки по запросу новомосковська школа №2 фото

 

Тобто, щойно розпочавши роботи, будівельники вирішили, що продешевили і грошей їм малувато.

         Виявляється, в ході виконання робіт у фірми-підрядника раптово виникла необхідність у проведенні додаткових робіт, не зазначених у початковому проекті.

Про це 13 грудня під час засідання тендерного комітету зазначив його голова, начальник управління ЖКГ і КБ Сергій Устименко. Хто так недбало підготував тендерну документацію, посадовець не уточнив.

          Так само, як і не повідомив найменування ”додаткових  робіт”, які під кінець року виникла необхідність терміново виконати. Бо строк виконання робіт- до 30 грудня 2016 року!

           Вартість “термінових” робіт склала 516 тис.249 грн. 29 коп. Виконати їх, за словами  С.Устименка, повинно теж “СК Стройінвест”. Бо, як він пояснив, так передбачено чинним законодавством “у разі необхідності проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті, але які стали через непередбачувані обставини необхідними, і якщо загальна вартість додаткових робіт не перевищує 50% первинного договору” .

Засновиком і деректором компанії ТОВ “СК Стройінвест” є Денис Островський, який проживає в с. Орлівщина. Виконавчий директор компанії – Юрій Кравченко.

            Судячи з підсумків кількарічних торгів, “Cтройінвест” у Новомосковську посадовці люблять. Принаймні, люблять керівники управління ЖКГ і КБ, освіти і медицини. І це високе почуття вилилося в те, що ця фірма підозріло часто ставала переможцем торгів, наприклад, по капітальному ремонту амбулаторії №4( і це при тому, що ремонт тягнувся значно довше, ніж передбачав первинний договір, і тоді їм теж виділяли чималі додаткові суми коштів) по капітальному ремонту внутрішніх приміщень і системи зовнішньої каналізації 5-ї школи, з поточного ремонту покрівлі школи № 18 і т.д.

          “Стройінвест” працює з масштабом, вони вміли сподобатись і очильникам Новомосковського району,і навіть обласного центру. Так, наприкінці 2016 року Бюро ua. Склало ТОП-20 компаній улюбленців Департаменту житлового господарства Дніпровської  міської ради. Серед них- і компанія СК “Cтройінвест”! Коментуючи  цей факт , авторитетне видання зазначає, що у 2016 році (цитата)

          “Всі найприбутковіші підряди Департаменту житлового господарства,незрозуміло за які заслуги, дісталися ряду молодих і не маючих досвіду дрібних фірм. У 2016 році в Дніпрі за гроші міського бюджету було відремонтовано величезну кількість дахів, пїд”їздів, доріг, ліфтів, та іншого…”

Компанія СК “Стройінвест” отримала від Департаменту за 11,5 місяців 3 млн. 272 тис. 509 грн. за ремонт покрівлі.

          На чиновників не впливає навіть той факт, що ТОВ СК “Стройінвест” з моменту заснування неодноразово було фігурантом кримінальних справ, пов”язаних  з розтратою бюджетних  коштів та підробкою документів для участі в торгах. 

 

          Серед останніх кримінальних справ- справа №183\70\16 щодо встановлення метало пластикових вікон у 9 школах Новомосковського району. Перед цим була порушена кримінальна справа № 183\4950\15 щодо торгів по капітальному ремонту вищезгаданої амбулаторії № 4 . Знаючі люди стверджують, що причиною раптового направлення додаткових грошей на шкільний спортмайданчик СЗШ №2 стало те, що місто у 2016 році “привалило” роботи на кількох масштабних об”єктів. На прикінці року, щоб такі гроші не пропали,їх зазвичай “заганяють” туди, де можна “домовитись”. Очевидно, домовилися… Цю версію підтверджує  й те, що договір на додаткові роботи було укладено 26 грудня 2016 року, а строк виконання робіт-5 днів, до 31 грудня 2016р.!!!

Це ж  ТОВ СК “Стройінвест” наразі виконуєкапітальний ремонт “!!!  БК О. Гончара, де ми вже не однарозово показували Вам як виконується цей “капітальний ремонт”.

    

 

https://youtu.be/wU1lZaoc-1Q

 

 

Як стало відомо, начальник управління ЖКГ і КБ Сергій Дмитрович Устименко перед

Новим 2017 роком звільнився з роботи!!!

Чому так раптово?!!…