«Вы видите, как они что-то пинают на земле. Это что-то мы — журналисты», – новое видео избиения журналистов

Аби не було спекуляцій – спробую відновити тут хронологію. Це стало можливим завдяки новому відео – на якому зафіксовано початок нападання. Це відео журналістки Валерії Івашкіної (сайт Думская.нет)

Це початок конфлікту. Тут добре чути, що коли ВадікРумунТітушко лише починає задиратися і перший раз вдаряє по фотоапарату Соделя – ми кличемо міліцію. Міліція стоїть. Тут видно як нас починають обпльовувати, пізніше – обливати водою і вдаряти. Аналогічне відео було і у мене на телефоні, але таки не збережене через удар ним об стіну. Відео Валерії обривається на тому моменті, коли гопо-спортівуси наче заспокоюються. Але це не так.

Наступний невеликий шматок виявила у себе журналістка Наталка Тарасовська з видання Ліга. Ось посилання на його фб-публікацію. Тут нас продовжують поливати.

Відео обривається, бо і у Наталки Тарасовської молодчики вибивають із рук телефон. А Наталка – до речі, теж журналіст при виконанні професійних обов’язків (див. статтю171). Відновлює вона запис, коли ми вже лежимо на землі: набігли молодчики. Ви бачите – як вони щось кОпають на землі. Це щось – ми, журналісти.

І – останній шматок – з камери Соделя. це відео уже з землі, на якій валяємося ми. зняте випадково – адже наприкінці оказії хтось із молодчиків ударив по фотокамері і ударом, я так розумію, натис кнопку «рек». за що подякуємо гопо-спортівусу.

Ну і власне – фотозавершення історії. Я десь внизу. У клічатій сорочці – Содель, прикриває мене. Рукою його навіщось «пригортає» той самий, кого ідентифіковували як білоцерківського молодого регіонала Василя Бойка, але сам він, я так розумію, це спростовує.


Сподіваюся, присутні у той час і на тому місці – продовжать виявляти у себе відео, де більш ясно видно, що нас кОпають і наносять удари кулаками. Тому що це відтворення хронології – можливо, у когось є ще якісь шматки – присилайте, не соромтеся! Бо не всім видно з цього відео напад. І не всім зрозуміло, ЩО відбувається.

Я не про статтю 125 (нанесення легких тілесних ушкоджень): не скаржуся і знаю ким працюю. Але про статтю 171.

Обпльовування, поливання із пляшок водою, вибивання апаратури із рук, погрози, повалення на землю, нанесення ударів. Що це – як не (м’яко кажучи) перешкоджання журналістській діяльності?!

Та ще й під мовчазним благословенням міліції. До речі, про політичні симпатії. На цьому відео, де ВадікРумунТітушко намагається залякати журналістку Івашкіну – чути, що молодчиків дратують «бендери йо…є».