В Новомосковске разгорелся коррупционный скандал?

Депутат Новомосковского городского совета, как говорится, раскопал коррупционную схему, которой местная власть Новомосковска пользовалась, как мы понимаем, при правлении мэра Виктора Ивановича Литвищенко и, которой пользуется уже действующий  при управлении мэр города Сергей Мороз.

Мы не готовы утверждать пожинает ли коррупционные плоды действующий мэр Сергей Мороз, но то, что это происходит с его молчаливого согласия это факт и подтверждается копией ответа на письмо депутата.

К нам в редакцию пришло по электронной почте письмо с копией документа, в котором депутат описывает, какие грубые правонарушения делала и делает местная Новомосковская власть  при заключении договоров аренды на коммунальные помещения нашего города. Данные нарушения имели место при правлении Виктора Литвищенко и, те же самые нарушения делает и не предотвращает уже новая власть.

Уважаемые читатели мы предоставляем вам возможность ознакомиться с письмом и копией документа:

 

 Головному редактору інтернет-газети Горожанін

 

              В нашому місті впродовж багатьох років точаться суперечки за об’єкти комунальної власності , які міська влада передає в оренду підприємцям. Питання про передачу комунальної власності в оренду часто підіймалося на  сесіях міської ради. Ознайомившись з процедурою передачі комунального майна в оренду, мені стало не зрозуміло, як взагалі можуть  взяти в оренду звичайні люди або підприємці комунальні об’єкти для здійснення своєї діяльності. Як пересічний громадянин нашого міста я захтів особисто розібратися та вивчити проблему пов’язану з передачею комунальних об’єктів в оренду.

 Першим моїм кроком стало звернення до міської ради для надання мені публічної інформації з цього приводу.

   Я з’ясував, що об’єкти нерухомого майна, які належать до комунальної власності територіальної громади міста , передаються в оренду виключно на конкурсних засадах, крім випадків передачі їх в оренду для розміщення бюджетних установ і організацій за пропозицією обласної державної адміністрації або відповідного органу місцевого самоврядування та переукладання договору оренди нерухомого майна на новий термін.

         Балансоутримувач до проведення конкурсу на право оренди комунального нерухомого майна замовляє незалежну оцінку вільного об’єкту, яку після  отримання від єкспекрта  розглядає та надсилає на ліцензування.

         Вибір суб’єкта оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки об’єкта оренди здійснюється конкурсною комісією відповідно до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності , затвердженного рішенням сесії місської ради від 07.06.2007р №332.

         У разі, якщо об’єкт нерухомості який пропонувався для передачі його в оренду на конкурсних засадах і на конкурс не надійшло жодної заявки, то цей об’єкт нерухомості, у триденний строк після дати яка передбачалаcь для проведення конкурсу. Включається до переліку об’єктів нерухомості , які не користуються попитом і передається в оренду по першій заяві на умовах передбачених Порядком при переукладенні договору оренди нерухомого майна на новий термін.

         В результаті мого розслідування та отриманої відповіді на мій запит міського голови  від  29.05.2014 року № вих. О-36 пі/14, з’ясувалося що в місті при наданні в оренду об’єктів комунальної власності  

 “ протоколи та рішення конкурсної комісії по вибору експертів не приймалися ”, чим  порушено  пункт 7.2 розділу 7 додатку до рішення Новомосковської міської ради №180 від 15.04.2011року. А саме: “Вибір суб’єкта оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки об’єкта оренди здійснюється конкурсною комісією відповідно до положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності , затвердженого рішенням сесії міської ради від 07.06. 2007 року №332.”  Про такі грубі порушення   02.09.2014 року я сповістив письмом міського голову на що отримав повідомлення що 08.09.2014 року  моє повідомлення про цей злочин направлено до Новомосковського МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області.

И мені дуже цікаво – для чого потрібно було міняти владу Януковича, міняти життя на краще якщо все залишається так як і було.

 

P.S.    В місті повинен бути публічний реєстр комунальної власності у тому числі і яка пропонується для здачі в оренду на сайті міської ради, щоб любий громадянин міг цим скористатися, що дасть можливість як  можна дорожче та вигідніше здавати цю власність в оренду та заробляти кошти в бюджет міста, що дасть можливість покращити добробут нашого міста. 

 

   Олійник І.П.

 

 

После прочитанного напрашивается вопрос, где же все это время находилась Новомосковска прокуратура, почему она не остановила данные правонарушения при старом и новом правлении города?

Мы надеемся, что правоохранительные органы города ознакомятся с фактами и привлекут к ответственности виновных лиц.

Горожанин

лист міського голови