Найдорожче українцям обходяться ремонти офісів ГПУ, податкової та судів

За останні півроку державні структури витратили сотні мільйонів гривень на покращення своїх офісів, переклеювання шпалер, фарбування воріт, зміну покрівлі і встановлення сантехніки у них. Про це свідчать угоди, опубліковані у “Віснику державних закупівель”.

Приміщення Генпрокуратури по вул. Московська, 8 у Києві може претендувати на звання найдорожчого офісу, адже на його «покращення» виділили 113,96 млн грн.  89,00 млн грндісталося ТОВ «Будвест Україна» за ремонт перших трьох поверхів будівлі, інженерних мереж, дахової котельні, фасаду, покрівлі, димової труби, системи пожежегасіння, димовидалення, охоронної сигналізації. Ще 24,96 млн грн. коштуватиме монтаж водопровідних, каналізаційних, систем опалювання, вентиляції та кондиціювання повітря, яке здійснить ТОВ «Телсі». З 2010 року у «Віснику держзакупівель» було опубліковано дані про будівельні роботи, замовлені Генпрокуратурою, щонайменше на 322,02 млн грн.

На другому місці – Державна податкова служба України, яка 31 травня за результатами тендеру уклала угоду на капітальний ремонт адміністративного будинку на Львівській площі, 8 на загальну суму 29,99 млн грн. До речі, у листопаді минулого року ДПС за 35,50 млн грн замовила ремонт четвертого поверху будинку по Львівській пл., 8, фасадні роботи з заміною склопакетів, роботи по інженерних мережах. Відтак вартість ремонту головного офісу ДПС становить вже 65,49 млн грн.

Луганська облдержадміністрація за результатами тендеру уклала угоди на проведення капітального ремонту своєї будівлі за 5,47 млн грн. ТОВ «Нові Технології»  отримало 3,79 млн грн на ремонт допоміжних приміщень колонного залу: йдеться про заміну комунікацій, сантехніки, влаштування підвісної стелі, перекладення мармурових плит на сходах і «бронзування рідкісного малюнка малого рельєфу на стінах». Решту – 1,76 млн грн – отримало ТОВ «Багатопрофільна компанія «Спецпромсервіс» на озеленення території, облаштуванні парковки і перефарбування воріт.

На капітальний ремонт замахнулося й Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, яке на додаткові роботи з ремонту адмінбудівлі, які «не були включені в початковий проект», Науково-дослідного економічного інституту по бульвару Дружби народів, 28 витратить 4,44 млн грн. «ТОВ «Макспроф» необхідно зберегти, як виконавця робіт з капітального ремонту…для забезпечення цілісності виконання зазначених робіт та недопущення збільшення вартості будівництва й перевитрачання державних коштів», – йдеться в обґрунтуванні держзакупівлі, проведеної за  процедурою «в одного учасника». У жовтні 2012 року зокрема фірма «Макспроф» зі статутним капіталом 37,5 тис грн отримала підряд від Мінекономіки  вартістю 6,75 млн грн: відтак загальна вартість ремонту будинку становить 11,19 млн грн.

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області від початку року за результатами тендерів уклало угоди на ремонт шести судів Донецька та Макіївки. Загальна вартість угод склала 2,88 млн грн. Загалом замовили поточний ремонт шести районних та міськрайонних судів, в основному роботи стосуються ремонту фасадів та заміни вікон. До речі, 2012 року на Донеччині відремонтували 48 офісів суддів за 21,67 млн грн.

За благоустрій офісу суддів дбають і в Бердянську Запорізької області. Там територіальне управління ДСА уклало угоду з ТОВ «Центр будівельних технологій» на реконструкцію нежитлової будівлі по вул. Комунарів, 64 під приміщення суду за 2,74 млн грн.

Саме така сума необхідна на металопластикові, залізні та броньовані дверні блоки, металопластикові вікна, фарбування стелі та поклеїння шпалер тощо. Загалом за роки на роботи з реконструкції приміщення було укладено угод на 12,67 млн грн.

Також недешево обійдеться ремонт офісу КП «Управління Капітального будівництва» м. Запоріжжя, яке уклало угоду з ПП «Шторм» на капітальний ремонт нежитлового приміщення по вул. Сталеварів, 19 вартістю 2,11 млн грн. Серед іншого у суму входить встановлення системи відеоспостереження, 142 телефонних апаратів, трьох системи диспетчерського управління ділянками, телевізійних камер тощо. Засновником фірми «Шторм» є Іван Василенко, статутний фонд компанії складає 100 грн.

Тільки ремонт покрівель Головного управління НБУ в Криму обійдеться платникам податків у 1,52 млн грн. Ремонтувати будуть покрівлі на трьох будівлях – А, Б і В по вул. Горького, 4 у Сімферополі. Підрядником виступило «Пелефікс ЛТД».

На заміну сантехніки, внутрішнє оздоблення, двері й вікна, утеплення фасаду свого офісу прокуратура Харківської області витратить 733 тис. грн. Підрядник – компанія «Добробудъ», яка кілька років поспіль брала мільйонні підряди на ремонт одних й тих самих шкіл.

Джерело : Тиждень.ua