Нові “покращення” уряду підвищать комунальні тарифи на третину

Кабмін розглядає можливість підвищення комунальних тарифів до економічно обґрунтованого рівня вже найближчим часом. Згідно з розрахунками, наданим уряду Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, тарифи повинні зрости в середньому на третину.

Зокрема, Нацкомісія підрахувала, що тарифи на теплоенергію за середньостатистичну однокімнатну квартиру метражем 32,5 кв. м порівняно з вереснем 2012 року збільшаться на 75 грн із середньостатистичних 228 грн, пише ZN.UA.

За двокімнатну в 47,5 кв. м – із 333 грн ще на 110 грн. Трикімнатна в 62,8 кв. м, за яку платили близько 441 грн, обійдеться на 146 грн дорожче. Чотирикімнатна (84,9 кв. м) – додайте до середньостатистичних 596 грн ще 161 грн.

Зазначимо, що Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, переконує Кабмін у необхідності підвищення тарифів з моменту свого створення. До цього “комунальники” і Асоціація міст України багато років переконували в цьому НКРЕ.

“І якщо Азаров все ж таки зважився на цей план (а вибору у нього практично немає), так і буде: бюджету потрібні гроші, зокрема на дотації за комунальними платежами! А ми до кінця 2013 року, у крайньому випадку, до закінчення 2014 року заплатимо вищезазначені суми. Або неплатників виселять згідно з рішенням суду. Є такий закон в Україні”, – зазначає видання.

Джерело : ipress.ua