Власти Новомосковска слышат, отвечают на вопросы, реагируют?

27.11.2014 года, наш информационно-аналитический портал разместил маленькую статью под названием «Мэр Сергей Мороз решил уничтожить горожан?», в которой говорилось об очередном повышении тарифов на коммунальные услуги в пользу ООО «КомЕнерго-Новомосковск».

И вот мы получили реакцию на эту статью со стороны Новомосковской исполнительной власти:

 

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчі органи сільських, селищних, міських рад встановлюють тарифи щодо оплати житлово-комунальних послуг, які надаються підприємствами комунальної власності, та погоджують вказані тарифи з підприємствами, які не належать до комунальної власності.

Розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво житлово-комунальних послуг здійснюють виконавці і подають їх на затвердження вищезазначеним органам місцевого самоврядування згідно з нормами Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Органи місцевого самоврядування затверджують тарифи на житлово-комунальні послуги в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво.

Планомірне приведення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій до рівня, що покриває економічно обґрунтовані витрати підприємств – є необхідним кроком для забезпечення надання послуг належної якості.

Враховуючи чинне законодавство України міський голова особисто на встановлення тарифів не впливає.

На території міста послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій надають: ТОВ «КК «КомЕнерго-Новомосковськ» та КП «Трубник».

Затвердження нових тарифів на вищезазначені послуги викликана рядом економічно – обґрунтованих факторів.

Головним з них є підвищення рівня мінімальної зарплати. Розмір мінімальної заробітної плати, який закладений у тариф 2011 року, становить 960 грн. проти чинного на сьогодні – 1218 грн. У зв’язку з тим, що розмір мінімальної заробітної плати зріс на 26,9%, підприємства зменшували витрати за рахунок скорочення режиму роботи.

Крім того, значно збільшилась вартість паливо-мастильних матеріалів, електроенергії та матеріалів, необхідних для виконання ремонтних робіт.

Значний негативний вплив на роботу комунальних підприємств, які надають послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, має несвоєчасна сплата рахунків за надані послуги.

Враховуючи складну економічну ситуацію, яка склалася в країні, перелік і періодичність надання послуг, нормативну періодичність проведення поточного ремонту конструктивних елементів, інженерних систем і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього благоустрою членами виконавчого комітету Новомосковської міської ради було затверджено погоджений тариф на послуги з утримання будинків.

Для прикладу візьмемо двокімнатну квартиру 9-ти поверхового будинку площею 50,7 кв.м. по вул. Леваневського 1 (обслуговує – ТОВ «КК «КомЕнерго-Новомосковськ»). Нарахування за жовтень становили 97 грн. 85 коп.,(тариф – 1 грн. 93 коп.), за новим тарифом вартість послуги становитиме 196 грн. 20 коп. (розрахунковий тариф – 3 грн. 87коп.), а за погодженим вартість послуг становитиме 147 грн. 03 коп. (погоджений тариф – 2 грн. 90 коп.).

Потрібно зазначити, що ТОВ «КК «Ком-Енкрго – Новомосковськ» забов’язанє використовувати для нарахування погоджений тариф, на поточний ремонт:

  • для 10-9 поверхових будинків – 50%;
  • для 5-ти поверхових будинків – 35%;
  • для 4, 3, 2-х поверхових – 25% та 50% внутрішньо будинкового обслуговування.

Нагадуємо, що відповідно до п.9 ст.31 Закону України «Про Житлово-комунальні послуги» спори щодо формування та затвердження тарифів на житлово-комунальні послуги, а також відшкодування втрат підприємств, що пов’язані із затвердженням тарифів на житлово-комунальні послуги нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, вирішуються в судовому порядку.

Нам приятно видеть, что власти Новомосковска реагируют на критику. Вот если бы власти еще и задумывались о своих жителях и всячески помогали им, было бы замечательно.
Уважаемые читатели! Ответ получен, судить вам. Власти города на стороне своих горожанами или нет!

Горожанин

22222222221111