Нові адреси для старих помешкань

Все частіше громадяни України стають заручниками чи то бюрократії, чи то чиновницького свавілля, а, можливо, через брак професіоналізму можновладців. Адже слідом за деякими їх рішеннями часто виникають великі проблеми в звичайних українців.

Так, до міського голови Новомосковська звернулися мешканці декількох багатоповерхових будинків мікрорайону Кулебівка із проханням про допомогу.

Проблеми в мешканців будинків № 11, 182, 186, 186а по вулиці Заводській з’явилися, коли їм змінили поштові адреси, хоча дізналися вони про це в останню чергу, як кажуть, за фактом.

Таке рішення міськвиконкому було винесено через існування по вул. Заводській житлового будинку № 11 в приватному секторі й багатоквартирного житлового будинку № 11, що знаходиться в районі вул. Спаської та земельних ділянок, які також мають № 182, №186, №186а.

У залі засідань виконкому відбулося спільне засідання під головуванням міського голови та за участі мешканців вказаних будинків, першого заступника міського голови Олександра Козлова, керуючого справами виконкому Ірини Марченко, начальника відділу ведення Державного реєстру виборців Галини Єршової, головного спеціаліста відділу містобудування та архітектури Тетяни Хворової, головного інженера ТОВ «КК «КомЕнерго-Новомосковськ» ВолодимираТарасюка, начальника реєстраційної служби Новомосковського міськрайонного управління юстиції Анатолія Бабієнка, начальника міграційної служби Віри Підгорної та представників КП «Новомосковське БТІ» ДОР. Також на засіданні були присутні депутати міської ради Костянтин Пузирь та Валерій Гребьонкін.

Сергій Мороз порадив провести збори мешканців будинків разом з керівниками відповідних служб, які допоможуть знайти вихід із ситуації, що склалася, та прийняти рішення, яке задовольнить всіх.

Мешканці вказаних будинків заявили, що перейменування вулиці та зміна номерів будинків призвели до виникнення певних труднощів, пов’язаних із оформленням різних документів. Мешканців примусили перепрописатися, що призвело до чималих фінансових витрат для кожної сім’ї. Також їм довелося б змінювати дані у правовстановчих документах. А це, як відомо, також коштує кругленьку суму.

Крім того, проведення таких змін відбулося за якимось дивним методом. Адже людей, що мешкали у своїх оселях близько 20 років, було перепрописано за новими адресами. Та все було б зрозумілим, аби не дати прописки на штампах у паспортах. Згідно інформації, що вказана на сторінці прописки, люди, яких було прописано за місцем проживання у 1999 році, було виписано зі старих адрес у 2013 році, але за новими прописано знову ж таки 1999 роком. До яких наслідків можуть призвести подібні інсинуації – ще невідомо, але мешканці побоюються, що це може потягнути за собою правові наслідки у майнових відносинах.

Під час спілкування із чиновниками мешканці висловлювали своє повне нерозуміння сенсу перетворень та вимагали чіткої відповіді на питання – як місцева влада планує вирішувати їхню ситуацію.

Представники влади всіляко намагалися переконати обурених мешканців, нібито жодних труднощів чи проблем через зміну поштової адреси в них виникнути не може, але їхні аргументи люди майже не сприймали. В результаті кулебівчани наполягли, аби їхнім будинкам повернули старі поштові адреси.

Сергій Мороз запропонував мешканцям написати колективні заяви для розгляду їх на найближчому засіданні міськвиконкому.

Андрій Александрович

Джерело : nmsk.dp.ua