В Ужгородській міськраді “братки” били журналістів, а охоронець мера погрожував вбивством (відео)

У День Ужгорода у приміщенні Ужгородської міської ради “тітушки” і охоронці мера били журналістів і дівчат-студенток і погрожували вбивством, а міліція захищала не журналістів і простих громадян, а “братків” специфічної зовнішності, вдягнених у спортивну форму.

У суботу близько 15.30 кілька журналістів, громадських активістів і просто ужгородців мали намір зайти до сесійної зали Ужгородської міськради, де розпочиналися урочистості з нагоди Дня Ужгорода. Вхід на “Урочисте міське Віче” був не за запрошеннями та перепустками, але міліція на вході одразу зупинила деяких охочих потрапити на захід.

“Попри те, що йшлося про дівчат-студенток і юнаків аж ніяк не атлетичної статури, дійшло до застосування фізичної сили. Міліціонери у формі та цивільному одязі спершу тілами загороджували ужгородцям вхід до зали, а потім, коли до входу підійшли кілька осіб з керівництва міста, грубо, з застосуванням фізичної сили, відтіснили їх убік. При цьому, студентка відділення журналістики УжНУ Юлія Дуб навіть отримала кілька стусанів у живіт”, – пише “Закарпаття онлайн“.

“На крики дівчини про допомогу підбігли кілька журналістів… і громадських активістів, що брали участь у флеш-мобі біля входу. Вони спробували з’ясувати у міліціонерів причини заборони на вхід до міської ради на відкритий захід і застосування сили. Запитання залишилися без відповіді. Натомість, при наступній спробі пройти вглиб фойє міськради, на допомогу міліціонерам прийшли особи специфічної зовнішності та в спортивній формі, які вже не перебирали ні у словах, ні в засобах”, – додає видання.

“Востаннє я мав з таким справу в 2004-му році. Міліція дивилася, як бандити, зокрема особистий водій і охоронець міського голови Віктора Погорєлова Юрій Богаш, що є представником банди Адилова, застосовують силу до дівчат і журналістів, і бездіяла. Не реагувала ні на дії молодиків, ні на крики до міліції про допомогу. Юрій Богаш погрожував мені вбивством, однак на моє звернення до міліції і, зокрема, пана Григор’єва, реакції не було”, – пригадує журналіст Олег Диба.

“Єдиною реакцією на моє прохання затримати особу, що штовхала мене і погрожувала вбити, стала, аж через якийсь час, чиясь команда викликати оперативну групу працівників міськвідділу. Хоча міліціонерів у фойє було кільканадцять і їх цілком би вистачило для того, аби навести лад з бандитами тут, на місці, їх більше цікавили прості громадяни, а не кримінальні елементи. Пізніше ці ж самі молодики разом з працівниками мерії перекрили журналістам вхід до сесійної зали на другому поверсі”, – додав Диба.

Він разом із Юлією Дуб подали заяви в міліцію.

Видання демонструє відео, на якому зафіксовано початок конфліктної ситуації, організованої представниками міліції.

“Також хотілося б дуже почути пояснення міського голови Ужгорода, чий найманець погрожував журналістам фізичною розправою. Міліція була учасником подій і має достатньо інформації, аби зробити правильні висновки та покарати винуватців. І ми хочемо побачити, у який спосіб це відбуватиметься”, – підсумовує видання.