Міністр внутрішніх справ України розкрив причини самогубства мера Кривого Рогу

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявляє, що попередні дані слідства свідчать про самогубство мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Аудит бюджету міста встановив серйозні зловживання.

                  Про це повідомляє “Укррудпром”. “Смерть мера, як і будь-якого чиновника такого рівня, – це завжди шлях до політизації, як би не хотіли цього уникнути. Особливо на місцевому рівні, де буде відбуватися зміна еліт в зв’язку з цим”, – сказав глава МВС в ексклюзивному інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

                    Відповідаючи на питання про те, чи не виявляється тиск на слідство в цій справі, міністр запевнив: “Хочу сказати, що тиску на слідство на сьогоднішній день не відбувається”. За його словами, інформацію з приводу причин смерті Павлова поліція дасть найближчим часом.

                    “Попередньо ми можемо говорити про самогубство. Фактори, які стали мотивом цього самогубства, має озвучити слідство. Але є зовнішні фактори, які вже встановлені: проводився ряд масштабних перевірок, аудит бюджету міста і були виявлені серйозні зловживання”, – розповів Монастирський.

                    У цьому контексті міністр додав: “Це один з тих моментів, коли відповідальність могла понести людина, яка підписувала фінансові документи. В даному випадку – мер”. Натомість, як зауважив у Facebook екс-депутат міськради Кривого Рогу Микола Колесник, на посаді мера Павлов перебував 8 місяців, з яких майже 5 місяців тривають перевірки у виконкомі.

                     “Не встиг підписати нічого “мільярдного” щоб вкоротити собі віку. До мерства займав посаду радника міського голови, посадово не відповідав ні за фінанси, ні за майно, не мав права підпису платіжних та фінансових документах виконкому”, – пише Колесник.

                Блогер Олексій Таймурзин, близький до правоохоронних органів, не погодився з Колесником. За його словами, з березня по серпень 2021 року були знайдені нецільові розтрати на мільярд гривень. Бюджет міста Кривого Рогу складає 7,5 млрд гривень з яких 5,5 млрд – захищені статті бюджету. За словами Колесника, ніхто б не встиг стільки вкрасти за такий невеликий проміжок часу. Перевірки у виконкомі міськради Кривого Рогу проводяться з часу, коли Павлов ще не був міським головою. Як повідомлялось, мер Кривого Рогу Костянтин Павлов був виявлений мертвим на порозі свого будинку 15 серпня. Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Слідство розглядає три основні версії події – вбивство, самогубство, а також необережне поводження зі зброєю. Не виключається і версія доведення до самогубства. Відзначається, що на тілі загиблого було виявлено одне поранення з карабіна “Сайга”. Вилучену на місці події зброю направлено на комплексну експертизу.