Режим надзвичайної ситуації через спалах ковіду: Кабмін ввечері прийняв безпрецедентне рішення

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду. Кабінет міністрів продовжив режим надзвичайної ситуації внаслідок пандемії коронавірусу в Україні до 31 грудня 2020 року.

Йдеться, зокрема, про посилення охорони громадського порядку та санітарно-гігієнічні протиепідемічні заходи.

Кабінет міністрів сьогодні, 28 жовтня, подовжив в Україні режим надзвичайної ситуації до 31 грудня. Це зумовлено тим, що у світі та в Україні рівень захворюваності на новий коронавірус COVID-19 зростає

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду сьогодні, 28 жовтня.

Про це написав у Telegram прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Ми продовжуємо посилену роботу всіх служб, залучених до запобігання поширенню захворювання. Уряд також продовжить тісну координацію своїх дій із місцевою владою”, — зазначив прем’єр.

Він додав, що під час надзвичайної ситуації відбувається посилення роботи служб цивільного захисту населення та загалом всіх відомств, залучених до протидії поширення COVID-19. Зокрема, посилюються охорона громадського порядку, санітарно-гігієнічні протиепідемічні заходи.

“У зв’язку з продовженням терміну дії карантину виникла потреба у продовженні для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2020 року”, – йдеться в пояснювальній записці до проєкту розпорядження.