У Дніпропетровській області посилили карантинні обмеження

Відповідно до рішення уряду, в Україні посилили обмеження для всіх зон епідеміологічної небезпеки.
Тепер у Дніпрі та Дніпровському районі, що потрапили до «помаранчевої» зони, всі масові заходи проводитимуться за участю до 20 людей, у «жовтих» населених пунктах області — до 30, «зелених» — до півсотні.
Про всі зміни у карантинних обмеженнях розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Скрипнік:
«Через епідеміологічну ситуацію, що склалася в Україні, Кабмін прийняв правильне рішення: доповнити обмеження для тієї чи іншої зони. Підтримала посилення карантину і обласна комісія ТЕБ та НС. Суворе дотримання таких правил — єдиний спосіб стримати розповсюдження коронавірусної інфекції. Закликаємо всіх пам’ятати про соціальну дистанцію, захисні маски та дезінфектори».
Відтак культурні, спортивні, релігійні та інші масові заходи навіть у «зеленій» зоні будуть проводитися з обмеженою кількістю учасників — не більше 50. А ще там заборонили роботу закладів харчування у нічний час: з 22-ї до 7-ї години.
У «жовтій» зоні обмежили кількість учасників масових заходів до 30 людей, у «помаранчевій» — до 20. Організатори таких заходів мають забезпечити дотримання учасниками дистанції не менш ніж 1,5 м.
Наразі на Дніпропетровщині у «помаранчевій» зоні знаходяться Дніпро та Дніпровський район, у «жовтій» — Кривий Ріг, Тернівка, Новомосковськ, Павлоград, Синельникове, а також Петриківський, П’ятихатський і Солонянський райони. Решта території області — «зелена».
Загалом у регіоні підтвердили 9.834 випадки коронавірусної хвороби. 4.187 мешканців регіону одужали, 215 – померли.