З кожним днем кількість хворих на COVID-19 у Дніпропетровькій області стрімко зростає

«Справжня битва за кожного пацієнта». З кожним днем кількість хворих на COVID-19 у Дніпрі стрімко зростає і вже дійшла майже до 300 людей на день. Головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко розповів про ситуацію у лікарні та звернувся до дніпрян:
«Ситуація дуже складна і вона наростає. 80 пацієнтів, з них 18 в реанімації. 8 — критичних. Вони живуть тільки за допомогою апаратів штучної вентиляції легенів і ліків, які надходять крапельним шляхом і підтримують життєво важливі функції організму. Ми кожен день приймаємо десятки таких пацієнтів. Намагаємося їм всіляко допомогти. Для цього закриваємо корпуси і будівлі. Це справжня битва за Дніпро. Справжня битва за кожного пацієнта, який потрапляє в лікарню ім. Мечникова. Прохання величезне — сьогодні зробити все можливе, щоб ми менше хворіли. Для цього необхідно елементарне: одягати маски, рукавички, якщо ви виходите в якісь публічні місця. Ми закликаємо наших співгромадян максимально перебувати у вузькому сімейному колі».
               За минулу добу, 1 жовтня, в Україні було зареєстровано нову антирекордну кількість підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію — 4.633.
На Дніпропетровщині також зареєстрували антирекорд по кількості хворих — 334:
Дніпро — 258; Кривий Ріг — 34; Кам’янське — 4; Марганець — 3; Павлоград — 5; Новомосковськ — 4; Тернівка — 3; Покров — 1; Першотравенськ — 1; Вільногірськ — 1; Жовті Води — 1; Дніпровський район — 10; Криничанський район — 2; Нікопольский район —  1; Новомосковський район —  2; Синельниківський район — 2; Солонянський район — 1; Софіївський район — 1. Тепер наша область на другому місці в країні за кількістю хворих. Попереду лише Харківська з 460 новими випадками.