На Дніпропетровщині за минулу добу було зареєстровано 45 нових позитивних результатів тестів на COVID-19

За минулу добу, 24 серпня, на території всієї країни було зафіксовано 1.658 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

Лідерами по захворюваності є Чернівецька (+204), Івано-Франківська (+179) та Харківська (+173) обасті.

На Дніпропетровщиніза минулу добу було зареєстровано 45 нових позитивних результатів тестів на COVID-19:

  • Дніпро — 28;
  • Кам`янське — 1;
  • Кривий Ріг — 4;
  • Нікополь — 1;
  • Павлоград — 4;
  • Дніпровський район — 2;
  • Новомосковський район — 2;
  • Солонянський район — 1;
  • Широківський район — 1;
  • Юр`ївський район — 1.

Загальна кількість випадків в області — 2.050, з них 1.192 — одужали.

 

Головний санітарний лікар Дніпропетровщини Роман Чуб прокоментував ситуацію з коронавірусною хворобою в області.

Сьогодні, на жаль, є зростання захворюваності. Але воно покрокове, контрольоване. Тобто  спалахів немає. Є самотні випадки захворюваності, які пов’язані з самозверненням або зі зверненням в лікувально-профілактичні установи, і лікарі бачать симптоматику і відповідно направляють хворого для проведення досліджень. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської облради.

«В нашій області охоплення тестуванням населення – максимальне. Якщо враховувати, що мінімальний рівень, за який не можна опускатися — це 24 людини на 100 тисяч населення, то у нас 82. За новими випадками, які фіксуються, не повинно перевищувати більше 40 на 100 тисяч населення, у нас — 9.

Негативна тенденція пов’язана, перш за все, зі ставленням до коронавірусу нашого населення. На жаль, це ставлення є негативним, оскільки люди не сприймають всерйоз дійсно існуючу проблему.  Чи не сприймають всерйоз проблематику, яку тягне за собою коронавірус. Вони не розуміють тих наслідків для організму, які наступають в результаті захворюваності коронавірусом. Як для їх імунної системи, так і для внутрішніх органів. Адже коронавірус, перш за все, послаблює імунну систему, також загострюються всі хвороби, які були у людини або до яких вона схильна. В першу чергу страждають органи дихання, печінка, нирки, серцево-судинна система. Тобто  дуже негативні наслідки настають для організму.  Це потрібно розуміти населенню.

Більш того, люди перестали дотримуватися елементарних способи захисту. Перш за все, використання засобів індивідуального захисту й найефективнішого методу — дистанції.  Ні в якому разі не можна допускати великого скупчення людей. Перш за все, відстань до найближчого людини повинна бути не менше 1,5 метра — тоді ви будете в безпеці», — розповів головний санітарний лікар Дніпропетровської області Роман Чуб.

Також лікар наголосив, що при перших симптомах захворювання, таких як  підвищена температура, ускладнене дихання, кашель, нездужання, — треба звертатися до сімейного лікаря.