У Новомосковську відбулася зустріч міського Голови Літвіщенка В.І. з генеральним підрядником реставраційних робіт Свято-Троїцького Собору

Відбулася зустріч міського Голови Віктора Літвіщенка з генеральним підрядником — директором товариства з додатковою відповідальністю «Львів-реставрація» Володимиром Пащаком, який у 2012 році виграв тендер на проведення реставраційних робіт Новомосковського Свято-Троїцького Собору та Дзвіниці Свято-Троїцького Собору.

               

 

На изображении может находиться: 3 человека, люди сидят, стол и в помещении

 

 

 

 

 

На изображении может находиться: 3 человека, люди стоят, борода, дерево, автомобиль и на улице

 

 

 

 

 

 

 

На изображении может находиться: небо, облако и на улице

 

 

 

 

 

 

 

 

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят и обувь

 

 

 

 

 

 

                 Реставрація була розпочата у цьому ж році (за підтримки Дніпропетровської ОДА та Міністерства культури та інформаційної політики України) та повинна була завершитися в 2015 році. Але все ще ведеться з тривалими перервами, що спричинено браком і несвоєчасним надходженням виділених коштів.

Метою цієї зустрічі стало обговорення подальшого проведення ремонтно-реставраційних робіт задля їх остаточного завершення у 2021 році.

                  Очільник міста зазначив, що вже відбулася його зустріч з головою Дніпропетровської ОДА Олександром Бондаренко, який був у Свято-Троїцькому Соборі. З керівником області було обговорено питання щодо надання допомоги у виділенні додаткових коштів департаменту капітального будівництва ОДА (замовнику робіт) для поновлення та закінчення реставрації вищезгаданих об’єктів.

                    Міський Голова підкреслив, що Свято-Троїцький Собор внесений до державного реєстру національної культурної спадщини України та є винятковим мистецьким твором дерев’яної архітектури, аналогів якому немає в світі. Це єдиний збережений в нашій країні дев’ятибанний хрестово-купольний храм, який належить до 100 найкращих дерев’яних споруд світу. І нашим завданням є збереження цієї духовної цінності Новомосковщини.

В рамках зустрічі керівником міста було також перевірено хід виконання запланованих робіт та обговорені поточні питання, що виникають під час реконструкції.