До Новомосковської міської ради прийшли приватні підприємці, які здійснюють реалізацію продуктів харчування

Сьогодні, 24 квітня 2020 року до міської ради прийшли приватні підприємці, які здійснюють реалізацію продуктів харчування на території міського ринку, з вимогою скасування рішення про припинення роботи ринку.

З громадянами спілкувався Новомосковський міський Голова Віктор Іванович Літвіщенко.

 

 

 

 

 

 

Після емоційної зустрічі було скликано позачергове засідання міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

 

На изображении может находиться: 1 человек, сидит

          Зважаючи на епідеміологічну ситуацію членами штабу було вирішено продовжити термін припинення роботи ринків до 27 квітня 2020 року.

Просимо із розумінням поставитися до даного рішення, адже воно виважене і має обґрунтування.

         По-перше, завдяки вчасно прийнятим обмежувальним заходам, у Новомосковську ситуація по захворюваності залишається стабільною, в той час як відбувається спалах інфікування в населених пунктах, які знаходяться поруч з містом (Дніпро, Підгороднє, Першотравенськ, Павлоград). Отже, маємо загрозу отримати нові випадки інфікування від тих, хто торгує та купує на ринках з інших міст та сіл.

          По-друге, враховуючи що попереду поминальні дні, відкриття ринків спровокує закупівлю продуктів, поминальних атрибутів та налаштує людей на відвідування кладовищ, що є забороненим та наражає на небезпеку.

Існує ще низка факторів, але ми повинні пам’ятати, що зараз найголовніше – це збереження життя і здоров’я людей.

27 квітня відбудеться наступне засідання штабу та з огляду на епідеміологічну ситуацію в місті після вихідних буде вирішена подальша робота ринків.