У Новомосковській міській раді відбулося термінове засідання місцевої комісії що до коронавірусу(ВІДЕО)

У Новомосковській міській раді відбулося термінове засідання місцевої комісії ТЕБ та НС щодо введення карантину у навчальних закладах

11 березня 2020 року Кабінет Міністрів України (КМУ) ухвалив постанову № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19». В зв’язку з чим рекомендовано ввести карантин в усіх навчальних закладах України, незалежно від їх форми власності та сфери управління: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої і післядипломної освіти.
12 березня 2020 року під головуванням міського Голови В.І. Літвіщенка відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо даної ситуації в місті Новомосковськ.

 

 

                      Очільник міста повідомив про призупинення навчального процесу в усіх освітніх закладах міста на три тижні — з 12 березня до 3 квітня 2020 року з метою запобігання поширення вірусу та захисту мешканців міста від можливих наслідків через розповсюдження хвороби.
На засіданні члени комісії обговорили заходи щодо запобігання на території міста гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.
Учасники засідання заслухали інформацію завідувача «Новомосковського міськрайонного відділу лабораторних досліджень Державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Роменської Т.А., начальника Новомосковського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Плачкова С.Ф., керівників медичних закладів, які розповіли про заходи особистої гігієни для профілактики інфікування і поширення вірусу.

                         

 

                       Очільник міста закликає роботодавців при можливості організувати батькам неповнолітніх дітей роботу в дистанційному режимі та піти на поступки. Окрім цього, школярам і студентам запропонують відпрацювання у дистанційному режимі з використанням сучасних технологій.
В той же час наголосив на посиленню контролю за проведенням протиепідемічних та дезінфекційних заходів на підприємствах, установах та організаціях, закладах торгівлі, банках, суб’єктах підприємницької діяльності, що надають транспортні послуги.
У місті призупиняється проведення масових культурних і спортивних заходів, де передбачено участь понад 200 людей. У місцях масового скупчення людей повинні бути посилені дезінфекційні заходи, приміщення — добре провітрювати.