Неочікуваний прорив! Вакцuна від рaку! Українські вчені зробuли сeнсaційне відкриття! (ВІДЕО)

Лікування раку може бути швидким і недорогим. По крайній мірі, так запевняють українські вчені – Автори сенсаційної розробки. Кажуть – їх вакцина дозволяє продовжити життя пацієнтів і навіть зупинити хворобу на ранніх стадіях. Чи так це – з’ясовували наші кореспонденти.

Випробування вакцини проти раку на піддослідних тварин – дуже показові. Після введення препарату щурам – злоякісна пухлина починає швидко скорочуватися. А через місяць – і зовсім зникає.

«- І що, тварина здорово !? Здорово! На місці пухлини тільки маленький шрам, який через тиждень заросте », – стверджує Геннадій Діденко, завідувач лабораторії онкоіммунологіі Інституту експериментальної патології ім. Кавецького.

Дія вакцини, створеної за допомогою біоінженерних технологій, полягає в мобілізації імунної системи на боротьбу з пухлиною. Уже зараз препарат рятує життя сотням пацієнтів. За час роботи над вакциною Інститут накопичив дуже обнадійливу статистику.

«Застосування вакцини збільшує тривалість життя на 40-50 відсотків – залежно від типу пухлини в порівнянні з пацієнтами, які отримували класичну терапію», – розповідає Геннадій Діденко, завідувач лабораторією онкоіммунологіі Інституту експериментальної патології ім. Кавецького.

Незважаючи на вражаючі результати, вакцину від раку досі не внесли до протоколів лікування. МОЗ не ліцензує препарат. Поки українські вчені очікують легалізації вакцини, їх американські колеги звітують про розробку аналогічного ліки і називають це «проривом в онкології».

«Цей самий прорив ми Зроби 20 лет назад и в нас є результати ефектівності – достаточно Високі. На жаль, наші результати и успіхі – НЕ хотят чути і Бачити щоб впровадіті якомога скоріше в клінічну практику », – каже Василь Чехун, директор Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Кавецького.

Зараз українську вакцину використовують тільки для пацієнтів, які погодилися на експериментальне лікування. Серед них – Валерій Ніколаєнко. Він переніс три операції з видалення пухлини і метастазів. Але це не зупинило хвороба. Сподівається, тільки на нові технології.

«Я відчувати себе став значно краще, у мене менше стомлюваність, з’явилася бадьорість и найголовніше з’явилася надія на швидке одужання», – розповідає Валерій Ніколаєнко, онкохворий.

 

За розробку вакцини проти раку в минулому році Інститут отримав державну премію. Парадоксально, але при цьому ліцензії на використання препарату в лікарській практиці – до сих пір немає.

 

 

 

Джерело