Суддівський беспредєл на Дніпропетрвщині продовжується, тепер з фермерами

Власники паїв з відчаю встановили безстроковий пікет. ТОВ «Відродження», яке контролюються директором В. М. Астіоном, і з якими селяни – власники паїв уклали договори оренди, досі не видало орендодавцям ні обіцяних грошей, ні вирощеного зерна натурою.

 

Селяни зверталися і до судів, і до офісу Президента. З ОП їх скаргу спрямували до правоохоронних органів, де встановили: «За договорами орендна плата виплачується до 30 листопада кожного року, однак станом на червень 2019 плату за використання своїх земельних паїв у 2018 році жоден з них не отримав. І це тоді, коли у відомостях, які «Відродження» подало у податкову інспекцію, стверджується, що з орендодавцями ТОВ розрахувалося у повному обсязі». У відповідь на вимогу надати необхідні документи слідству представник ТОВ «Відродження» заявив, що правоохоронці, на його думку, замислили рейдерське захоплення.

І це не перша спроба селян захистити себе законним чином, яка закінчується негативним результатом. Тому коли у Покровське прибуло п’ять КамАЗів , які завантажили насінням соняшнику, люди вийшли їм навперейми та заблокували дорогу живим ланцюгом. Заступили селяни на свою вахту протесту ще 16 грудня минулого року і стояли, чергуючи загонами опору, день і ніч.

Доки з нами не розрахуєтеся, заявили пайщики, не випустимо жодної машини!

Ще у лютому минулого року газета «Свідок подій Синельниківщини» писала, що «безпрецедентні земельні скандали і конфлікти охопили всю Дніпропетровську область: тисячі людей тут не можуть добитися законних виплат за оренду своїх земельних ділянок. ТОВ «Відродження» та ТОВ «Дніпроагроальянс», які контролюються їх директором В. М. Астіоном і з якими селяни – власники паїв уклали договори оренди, досі не видали орендодавцям ні обіцяних грошей, ні вирощеного зерна натурою».

У тому ж лютому минулого року група київських юристів-адвокатів від імені землевласників-пайовиків відразу кількох районів, а саме, крім Покровського, ще Межівського, Солонянського, Петропавлівського, Васильківського і Синельниківського, підготували позови до суду з вимогою витребувати орендну плату і розірвати на цьому договори оренди з «Відродженням» та «Дніпроагроальянсом».

Уявіть собі, суди дружно відмовили позивачам «у задоволенні їхніх вимог». Як таким, які наче не мають ні прав, ні підстав відстоювати свої інтереси.

 

 

 

 

 

джерело