НАБУ оголосило у розшук колишнього депутата Дзензерського

«Забув» про 4.823.675.079 гривень боргів.Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розшукує нардепа минулого скликання з фракції «Народний фронт» Дениса Дзензерського.

Його підозрюють у недекларуванні фінансових зобов’язань, передає 24tv.ua.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ, Дзензерський з 5 грудня 2019 року переховується від слідства. Його підозрюють у недекларуванні 4,7 мільярда гривень фінансових зобов’язань.

 

Скрін-шот даних сайту МВС

Раніше, у листопаді 2019 Дзензерському повідомили про підозру поштою та «засобом електронного зв’язку», оскільки його не знайшли за місцем проживання.

Правоохоронці встановили, що протягом 2015-2018 років колишній нардеп приховував інформацію про свій майновий стан. Він не задекларував наявність у нього невиконаних фінансових зобов’язань перед банківськими установами.

У 2018 році НАЗК перевірило декларації Дзензерського, подані за 2015 та 2016 роки. Відповідні висновки надіслала до НАБУ. Загалом депутат не вказав у деклараціях фінансові зобов’язання на суму 4.823.675.079 гривень.

Зобов’язання у колишнього нардепа виникли на підставі рішень Бабушкінського та Жовтневого районних судів Дніпропетровська. Рішення набрали законної сили, суди ухвалили стягнути заборгованість за кредитними договорами з нардепа, як поручителя у зобов’язаннях. Йдеться про такі банки: «ВТБ банк», «Банк Кредит Дніпро», «БТА Банк». Також Дзензерський приховував, що має корпоративні права у ПАТ «МНК «Веста».

У 2018 році прокурор САП закрив кримінальне провадження щодо Дзензерського, обґрунтувавши, що воно було некоректно написане. Пізніше НАБУ виправило «недоліки в поданні на зняття недоторканності з нардепа».