У Новомосковську скоро буде створено ще одне ОТГ

Чимдалі, то впевненішим стає поступ молодої української демократії. Ми набиваємо «гуль», але стаємо розумнішими, вчимося бути відповідальними і активними. Помилившись на виборах, на власній шкірі відчуваємо, що наступні кілька років перетворюються на час втрачених надій.

                     Яскравий приклад – Новомосковськ і весь 38-й виборчий округ. Чотири роки тому ми віддали свої голоси за депутатів різних рівнів, серед яких був і олігарх, і це стало поштовхом для зрощування влади і капіталу. А далі – все як у підручниках з історії капіталізму: сколочена фінансово-економічна група, яка зайнялася відмиванням бюджетних грошей, розподілом територій і сфер впливу. З’явились плани об’єднання в одну ОТГ величезної кількості населених пунктів з центром у Новомосковську. А тим, хто цьому противився і намагався створити свої ОТГ, незалежні від цієї мафіозної банди, олігарх легко вставляв «палки в колеса».

Свою виборчу помилку швидко зрозуміли спочатку жителі Новомосковська, а потім уже й сільські мешканці. І почали виправляти…

                     Коли поріднитися з Новомосковськом відмовилися всі, у аграрного депутатського блоку міської ради виник задум створити собі корупційний анклав хоча б з кількох сільрад – Вільненську об’єднану територіальну громаду у складі Губиниської селищної, Миколаївської, Мар’янівської, Вільненської, Новостепанівської, Попасненської та Василівської сільських рад. Про це ми вже писали, зокрема про чудернацькі голосування і переголосування депутатів сільрад та адміністративний тиск на них осіб, пов’язаних з Нестеренком. Лобістам вдалося навіть, здавалося б, неможливе – пропхнути на підпис документи щодо утворення Вільненської ОТГ вже новопризначеному губернатору. Але, розібравшись у ситуації та зважаючи на масові народні протести, він уже через тиждень скасував своє ж розпорядження. Цю новину в селах сприйняли як перемогу і дякують за сприяння народному депутату Владиславу Бородіну.

 

Нет описания фото.

 

 

 

                  Ще одна обнадійлива новина – нарешті призначені вибори до Черкаської ОТГ, які теж довгий час блокувалися за допомогою адмінресурсу, потім виборчої комісії, потім суду. Вибори голови та депутатів Черкаської ОТГ призначені на 29 грудня 2019 року. Ця громада об’єднає дві селищні ради – Черкаську і Гвардійську з населенням 10,3 тис.чол. Військові і члени їх сімей плекають надію на якнайвище вирішення своєї найболючішої проблеми – відновлення водопостачання. Досі районна влада, не зважаючи на колосальні відрахування із зарплат військовослужбовців до районного бюджету, не спромоглася цього зробити. Тепер грошима розпоряджатимуться самі військові.

Такий він – голос людей. У обдурених і обкрадених він стає гучнішим і рішучішим.

                   Нині в області вже 70 ОТГ. Завдяки реформі децентралізації території отримують нові фінансові можливості. Це впливає, перш за все, на розвиток інфраструктури – осучаснені вулиці, комфортні школи, лікарні та дитсадки. Три райони області повністю покриті громадами – Апостоловський, Павлоградський та Широківський. Найменше ОТГ – в Новомосковському районі. ОТГ об’єдналися і навколо двох міст обласного значення – Покрова та Марганця. Новомосковськ залишився на самоті з причин, які ми вже не раз аналізували.