Звернення Новомосковського міського Голови Літвіщенка Віктора Івановича

Шановні новомосковці, патріоти і гості нашого міста.

Поважні ветерани Великої Вітчизняної війни, захисники Вітчизни,

учасники військових конфліктів і воїни, які захищали і зараз

боронять Україну на Донбасі на протязі пяти років.

 

        Поздоровляю Вас з 76-ою річницею визволення Новомосковська

від німецько-фашистських загарбників і Днем народження нашого міста,

де на протязі віків жили і живуть сильні, мужні, красиві люди, яких доля загартувала і які здатні здолати всілякі випробування.

         Місто на річці Самарі має славетну історію. У памяті народній збереглися спогади про козацькі часи 17-го століття. Мабуть звідтіля наступні покоління передавали своїм синам і донькам волелюбність звитягу на ратний і трудовий подвиг, працелюбність, повагу до батьків, любов до рідного краю.

         Новомосковськ – одне з найстаріших міст Придніпров’я. На його шляху всяке бувало: поразки і перемоги, негаразди і щасливі часи, занепад, руїни і розквіт. Але новомосковці – люди не просто оптимістичного устрою. Вони завжди націлені на здобуття кращої долі своєю працею, наснагою, досвідом і професіоналізмом.

          Мы помним подвиги наших прадедов, дедов и отцов в годы Великой Отечественной войны. В нашей памяти сентябрь 1943 года, когда родной град был избавлен от фашистской оккупации, затем было его восстановление, строительство и расцвет. Этому периоду сопричастны три поколения земляков.

           Честь им и хвала, равно как и освободителям. Навечно они не только в памяти живущих. Они вписаны золотыми буквами в скрижали истории нашего города.

            Сегодня Украина воюет, и война современная длится уже дольше той Великой 1941-1945 годов. И наш Новомосковск также на войне. Уроженцы города долгих пять лет с оружием в руках там на Донбассе не дают войне быть здесь.  

            Наша городская община имеет сотни прошедших горнило военного противостояния. Среди нас те, кто получили ранения. Мы помним о тех, кто погиб. И хочу, чтобы память эта была вечной!

            Впереди у нас предстоит много работы по развитию Новомосковска, поддержке и социальной защите горожан. И главную роль в этом обязана выполнить городская власть. У вас есть полное право на это рассчитывать и этого требовать.

            Поздоровляю з Днем міста.

   Бажаю щастя, здоровя, благополуччя. Ви заслуговуєте кращої долі.

            Нехай у державі скоріше закінчиться війна, у ваші оселі війде мир і спокій.

         З надією і повагою Ваш міський Голова Віктор Літвіщенко

у вересневі дні 2019 року.

 

 

Виктор Литвищенко